Deși pare greu de crezut există un loc în lume în care un anumit tip de supă fierbe de 49 de ani. Turiștii care aud despre acest fenomen se grăbesc să încerce, mai ales că mulți au lăudat preparatul neobișnuit.
Există multe preparate ciudate tradiționale în lume, pe care nu toată lumea se încumetă să le testeze. Dar în restaurantul Wattana Panich din Bankok, turiștii și localnicii deopotrivă pot testa supa care fierbe constat de aproape jumătate de secol.
Oamenii stau la coadă pentru a o încerca, mai ales că cei care au avut ocazia să guste au dezvăluit că este un preparat cu adevărat deosebit, greu de descris în cuvinte, dar cu siguranță delicios.
Rețeta specială este gătită de trei generații din bucătari care lucrează în restaurant. Modul în care se prepară este unul neobișnuit. Mai exact, nimic din ce a rămas cu o zi în urmă nu se aruncă.
La finalul zilei, resturile de supă de capră se pun din nou la fiert alături de ingrediente proaspete, iar atunci când și acestea sunt gata, sunt servite clienților. Astfel că, supa fierbe de 49 de ani.
De menționat este, însă, faptul că nu este singurul loc în care o supă este preparată pentru atât de mult timp. De fapt, sunt mâncăruri care sunt pregătite chiar și pentru mai mulți ani.
În restaurantul Otafuku din cartierul Asasuka din Tokyo se servește un fel de mâncare numit oden. Această supă fierbe încă din anul 1945. Mai exact, este în proces de preparare de 79 de ani.
Procesul este același ca și în cazul mâncării din Bankok. Resturile din ziua precedentă se păstrează și se pun din nou la fiert a doua zi dis de dimineață, ceea ce se întâmplă de aproape un secol, după cum notează iflscience.com.
Totodată, există un motiv pentru care supa nu fierbe încă din 1916 atunci când s-a deschis restaurantul. Se pare că supa inițială s-a pierdut în timpul unui raid din cel de-al Doilea Război Mondial.