Life

Locul magic din Europa care i-a înnebunit pe turiști. E aproape de România și este și foarte ieftin

Un loc magic din Europa I-a înnebunit pe turiști. Nu e departe de România și se poate ajunge aici atât cu mașina, cât și cu avionul.
06.09.2023 | 13:10
Locul magic din Europa care ia innebunit pe turisti E aproape de Romania si este si foarte ieftin
Locul magic din Europa care I-a înnebunit pe turiști. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un loc magic din Europa I-a înnebunit pe turiștii străini. Mulți l-au ales tocmai din cauza faptului că este mult mai ieftin și este și extrem de ușor să ajungi aici, fie că merge cu avionul sau cu mașina.

Locul magic din Europa care i-a înnebunit pe turiști

Un loc din Europa generează interes în rândul turiștilor. Este vorba despre orașul Poprad din Slovacia. Acesta a înregistrat recent o creștere uriașă a numărului de vizitatori, potrivit CGTN.

ADVERTISEMENT

Ce are atât de special acest loc? În primul rând este situat la poalele Munților Tatra Înaltă. În ultimii ani a devenit din ce în ce mai popular, mii de vizitatori venind în fiecare zi în această vară.

Și este destul de ușor de înțeles de ce oamenii ar putea fi interesați să viziteze acest colț de rai din Europa. “Când spunem High Tatras, ne referim la vârfuri maiestuoase care ating cerul. La lacuri de munte turcoaz închis de origine glaciară, cascade, plante unice, animale rare, cum ar fi capra de munte sau marmota și un aer excepțional de curat”, spun cei care au ajuns în zonă.

ADVERTISEMENT

Ce are atât de special orașul din Slovacia

De ce a devenit atât de atractiv acest loc din Europa? Dincolo de peisajele spectaculoase, parcă rupte dintr-o poveste, costurile de vacanță sunt mici. În alte părți cunoscute de pe continent, tarifele au explodat.

Drept urmare, mulți s-au reprofilat și au ales să descopere noi locuri din Europa. Iar creativitatea se pare că a dat roade. Drept dovadă, orașul Poprad din Slovacia a devenit favoritul turiștilor.

ADVERTISEMENT

Lucia Blaskova, directoarea unui parc acvatic din regiune, a vorbit pentru CGTN, despre acest subiect. Ea confirmă faptul că prețurile accesibile i-au motivat pe mulți să ajungă în această zonă.

“Situația economică în general a crescut prețurile în toată Europa, nu doar în destinațiile populare. Așadar, toată lumea încearcă să găsească o vacanță mai accesibilă, pe care o puteți găsi în Munții Tatra Înaltă”, a explicat ea.

ADVERTISEMENT

Și nu doar vara, acest loc este unul perfect pentru o vacanță. Pe timp de iarnă, cei care merg la ski adoră zona pentru pârtiile largi și evident, pentru costurile reduse, față de alte destinații celebre de pe continent.

ADVERTISEMENT