Life

Locul din Europa care bate Jamaica și Bali. I-a înnebunit pe turiștii străini și este cu adevărat superb

Locul din Europa care se poate compara cu Jamaica și Bali. Turiștii străini sunt foarte atrași de această destinație, care nu e scumpă.
22.08.2023 | 16:20
Locul din Europa care bate Jamaica si Bali Ia innebunit pe turistii straini si este cu adevarat superb
Locația din Europa care bate Jamaica și Bali. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Unde se află locul din Europa care bate chiar și Jamaica și Bali. Turiștii străini sunt atrași de acest loc, care a devenit foarte popular în ultimii ani.

Insula din Europa care bate Jamaica și Bali. Apa e limpede, nisipul fin

Atunci când vor să meargă la mare în Europa, turiștii au numeroase posibilități. Aceștia pot opta pentru destinații cunoscute din Grecia, de exemplu, sau pentru altele care nu sunt la fel de populare, dar care îi vor impresiona pe cei care merg acolo.

ADVERTISEMENT

În Europa există un loc care poate fi comparat cu Jamaica și Bali. Deși mulți nu s-ar gândi, aceasta este chiar în Marea Britanie, iar plaja de acolo a fost votată ca fiind una dintre cele mai frumoase din lume.

Plaja Pedn Vounder din Cornwall este cea mai apreciată din Marea Britanie și a fost chiar mai bine cotată decât cele din Jamaica, Thailanda și Mauritius. Această plajă este clasată pe locul 25 în lume.

ADVERTISEMENT

“Cornwall a fost mult timp o destinație de vacanță de vară pentru familiile locale, dar coasta sa superbă a atras atenția călătorilor internaționali.

În ciuda aglomerației, Pedn Vounder este încă una dintre cele mai frumoase plaje din Marea Britanie”, a scris publicația Big 7 Travel.

ADVERTISEMENT

Apa de pe această plajă este albastră și cristalină, iar nisipul alb, ceea ce îi trimite pe turiști cu gândul la destinațiile tropicale. Nu doar britanicii sunt atrași de frumusețea acestui loc, ci și vizitatorii din alte țări.

“Acest golf spectaculos este protejat de stânca Logan’s Rock, o stâncă de granit impunătoare. Vara, bancurile de nisip creează lagune de maree albastre și puțin adânci care se încălzesc la soarele de după-amiază”, a scris Daniel Start, autorul seriei de cărți “Wild Swimming”, despre această plajă, citat de The Sun.

ADVERTISEMENT

Plaja Pedn Vounder se află în Penzance, în Cornwall, acolo unde se află mai multe golfuri spectaculoase. Este așezată între stâncile din Treryn Dinas.

Plaja atrage turiștii străini ca un magnet

În ultimii ani, destinația a devenit populară printre turiștii străini. Înainte de a deveni cunoscută, nu mulți știau de acest paradis. Cu toate că este populară, este mai dificil de ajuns la această plajă. Mai exact, turiștii trebuie să coboare pe niște stânci pentru a ajunge la ea.

“În ultimii ani, plaja de aici a încetat să mai fie locul secret care a fost odată. Acum este cu adevărat pe lista de dorințe a turiștilor”, arată Cornwall Beaches.

O altă plajă foarte apreciată este Rhossili Bay, în Peninsula Gower din Țara Galilor. Nisipul de aici este auriu, apa limpede, iar plaja a rămas naturală, neatinsă de mâna omului.

Multor britanici le este greu să creadă că plaja se află în Țara Galilor, pentru că este de o frumusețe nemaiîntâlnită. O altă destinație spectaculoasă este Keem Bay, aflată pe insula Achill din Irlanda.

ADVERTISEMENT
Tags: