Life

Locul superb din România comparat cu Scoția. Îți taie respirația, iar mulți se înghesuie să îl admire

Locul superb din România comparat cu Scoția. Cei care ajung aici rămân uimiți de peisajele inedite. Turiștii îl admiră în număr mare.
19.09.2023 | 17:45
Locul superb din Romania comparat cu Scotia Iti taie respiratia iar multi se inghesuie sa il admire
Locul superb din România comparat cu Scoția. Sursa foto: Facebook, Instagram/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Unde se află locul superb din România comparat cu Scoția. Le taie respirația vizitatorilor, iar turiștii vin în număr mare pentru a-l admira, pentru că peisajele sunt superbe.

Locul superb din România comparat cu Scoția, admirat de turiști

În România există multe locuri care nu sunt atât de populare, dar care au peisaje spectaculoase, iar turiștii rămân uimiți. Un astfel de loc se află chiar în apropiere de litoralul românesc și este unic în țară.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Capul Doloșman, care e singura faleză stâncoasă de pe litoralul din România. Aici se află un punct de observație de unde vizitatorii pot vedea un peisaj superb, potrivit paginii de Instagram visual.ddm.

Zona este o arie protejată de interes național și face parte din Rezervația  Naturală a Biosferei Delta Dunării. Peisajele sunt sălbatice, neatinse de mâna omului.

ADVERTISEMENT

Capul Doloșman se află în Jurilovca, județul Tulcea, la câțiva kilometri de Gura Portiței. Indiferent de unde vii, trebuie să mergi spre Jurilovca, iar de acolo să mergi, pentru aproximativ 6 km, pe un drum de câmp.

Tot în această zonă se află o cetate antică, Argamum sau Orgame. Se spune că acesta ar fi primul oraș locuit din Dobrogea, fiind întemeiată de greci înainte de Histria, Tomis și Callatis

ADVERTISEMENT

De asemenea, Capul Doloșman este o faleză calcaroasă și cuprinde ruinele Cetății Argamum-Orgame, precum și abruptul stâncos al falezei. E cea mai înaltă faleză stâncoasă de la noi din țară și se întinde pe aproximativ 3 kilometri.

Faleza are o înălțime de 29 de metri, dar se continuă pe un deal abrupt, ajungând astfel până la 56 de metri. Denumirea Doloșman are origine turcească și se traduce prin “Cap rău”, notează instatravel.ro.

ADVERTISEMENT

Cei care ajung aici au o perspectivă de 360 de grade și pot observa laguna Razim și Marea Neagră, precum și dealurile Dobrogei, care nu se pot observa în totalitate.

Vizibilitatea se întinde pe o rază de 45 de kilometri, astfel că nu te poți sătura de peisaje. Totul este mult mai spectaculos atunci când afară este senin.

ADVERTISEMENT