Life

Locul unic din România care seamănă cu o insulă exotică. Are peisaje deosebite si este vizitată de foarte mulți turiști străini

Locul unic din România care seamănă cu o insulă exotică. Peisajele de aici sunt unele cu adevărat deosebite. Și străinii o vizitează.
09.09.2023 | 20:00
Locul unic din Romania care seamana cu o insula exotica Are peisaje deosebite si este vizitata de foarte multi turisti straini
Locul unic din România care aduce cu o insulă Foto Captură Youtube / Trasee pe munte
ADVERTISEMENT

Locul unic din România care seamănă cu o insulă exotică. Are niște peisaje foarte frumoase care i-au cucerit inclusiv pe străini!

Locul unic din România care aduce cu o insulă

Ochiul Bei este o rezervație naturală situată în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița din România. Aceasta este o zonă protejată unde se găsește lacul cu apă albastră intensă cunoscut sub acest nume.

ADVERTISEMENT

Rezervația “Ochiul Bei” face parte dintr-un ecosistem valoros și fragil, iar vizitarea sa poate necesita respectarea unor reguli specifice pentru conservarea biodiversității și mediului înconjurător.

“Ochiul Bei” este un lac de origine carstică situat în rezervația naturală cu același nume, care face parte din Parcul Național menționat anterior.

ADVERTISEMENT

Acest lac este cunoscut pentru apa sa de un albastru intens și frumusețea peisajului din jur. Numele “Ochiul Bei” vine de la culorile apei, care se aseamănă cu gama de culori a ochilor “bei” (albaștri) din cultura chineză.

Lacul “Ochiul Bei” este înconjurat de stânci calcaroase și vegetație bogată, ceea ce îi conferă un aspect pitoresc și fermecător.

ADVERTISEMENT

Pentru a ajunge la locul unic din România care seamănă cu o insulă, veți trebui să parcurgeți o scurtă drumeție, oferindu-vă oportunitatea de a admira frumusețea naturii în timpul călătoriei.

Rezervația Cheile Nerei-Beușnița, cunoscută internațional pentru peisaje

Cheile Nerei-Beușnița este o zonă protejată de importanță națională și internațională, cunoscută pentru peisajele sale diverse, râurile, cascadele, pădurile și biodiversitatea bogată.

ADVERTISEMENT

Aici se pot găsi numeroase trasee pentru drumeții și locuri de campare. Pentru cei dornici, există oportunități de explorare a naturii și de relaxare într-un mediu sălbatic și pitoresc. Desigur, turiștii străini sunt îndrăgostiți de acest loc ce pare a fi o insulă exotică.

Ce mai poți să vizitezi în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița? Poți merge la Cascada Bigăr. Aceasta este una dintre cele mai cunoscute cascade din România și este cunoscută pentru forma sa neobișnuită, în formă de păr.

Mai puteți vizita și Cascada Beușnița, o cădere impunătoare de apă, înconjurată de vegetație luxuriantă.

Cheile Nerei sunt o serie de defilee înguste și canioane sculptate de apele râului Nera în stânca calcaroasă. Pe parcursul lor, veți putea admira peisaje spectaculoase și natura în sălbăticie.

ADVERTISEMENT