Life

Locul unic de pe glob care și-a redeschis porțile. A fost închis doi ani, dar acum a renăscut

Un loc unic de pe glob și-a redeschis porțile. Deși a fost închis doi ani, iată că acum a renăscut, iar mulți vor profita de această ocazie.
22.01.2024 | 10:08
Locul unic de pe glob care sia redeschis portile A fost inchis doi ani dar acum a renascut
Locul unic de pe glob care și-a redeschis porțile. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Locul unic de pe glob care și-a redeschis porțile era așteptat cu mare interes de ceva timp. A fost închis vreme de doi ani de zile, astfel că redeschiderea sa anul acesta era necesară.

Locul unic de pe glob care și-a redeschis porțile

Locul unic de pe glob despre care vorbim este Rideau Canal Skateway, cel mai mare patinoar natural din lume. Acesta este situat în Canada și și-a redeschis porțile în noaptea de 21 spre 22 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Menționăm faptul că acesta a fost închis timp de doi ani de zile. Astfel, iubitorii de patinaj au fost nevoiți să găsească alte locuri în care să se poată bucura de această activitate. Acum însă, veștile sunt bune.

National Capital Commission (NCC) a confirmat redeschiderea celui mai mare patinoar natural din lume. Locul unic de pe glob este extrem de generos și a fost inaugurat în urmă cu peste 50 de ani.

ADVERTISEMENT

Mai exact, Rideau Canal Skateway are o lungime de 7,8 kilometri. Menționăm faptul că acesta face parte dintr-un sit inclus în patrimoniul UNESCO din capitala Canadei, Ottawa.

Iar dincolo de asta, este una dintre principalele atracții ale pasionaților de patinaj în aer liber în perioada iernii. Tocmai din acest motiv, redeschiderea sa a fost așteptată cu sufletul la gură.

ADVERTISEMENT

De ce a fost închis cel mai mare pationar natural din lume

Locul unic de pe glob nu a mai funcționat de ceva timp. Se pare că de vină ar fi fost vremea. La începutul anului 2023, spre exemplu, din cauza lipsei gheții, autoritățile au fost nevoite să țină locația închisă.

Iată însă că anul 2024 a venit cu o vreme mai rece, perfectă pentru a redeschide cel mai mare patinoar natural din lume. Iar cei de la NCC sunt extrem de mulțumi de acest pas extrem de important.

ADVERTISEMENT

”Echipa noastră a învăţat mult din provocările de anul trecut şi am reuşit să punem în aplicare anumite măsuri, ajutaţi de temperaturi mai specifice pentru acest sezon, iar anul acesta să putem deschide. O secţiune de 1,9 kilometri, între punctele de acces Pretoria Bridge şi Bank Street, va fi deschisă pentru patinatori”, a precizat directorul NCC, Tobi Nussbaum.

Menționăm că anterior, acesta declara că patinoarul se deschide doar în momentul în care grosimea gheții este de cel puțin 30 de centimetri. Iar pentru ca acest lucru să fie posibil, e nevoie de 10 și chiar și 14 zile cu temperaturi cuprinse între -20 de grade Celsius şi – 10 grade Celsius.

ADVERTISEMENT