Sport

Logodnica lui Rafael van der Vaart, îndrăgostită iremediabil de Rapid: “Aici, fanii aduc o stare de spirit”

Estavana Polman, jucătoare la Rapid și logodnica lui Rafael van der Vaart, a tras linie după adaptarea în România. Handbalista este impresionată de căldura oamenilor.
25.01.2024 | 09:36
Logodnica lui Rafael van der Vaart indragostita iremediabil de Rapid Aici fanii aduc o stare de spirit
Estavana Polman joaca handbal la Rapid si este logodita cu Rafael van der Vaart
ADVERTISEMENT

Estavana Polman, în vârstă de 31 de ani, joacă la Rapid și este logodită cu celebrul olandez Rafael van der Vaart. Aceasta a acordat un interviu pentru Gsp.ro în care a vorbit deschis despre experiența sa din România și adaptarea la cultura locală.

Estavana Polman s-a adaptat în România

Întrebată despre viața sa în România, Estavana Polman răspunde entuziast: “Cred că e incredibilă. Suntem bine cu toții, familia mea e fericită aici, la fel și eu. Fetița mea e bucuroasă, îi place școala la care merge. Totul este bine”.

ADVERTISEMENT

Referitor la adaptare, ea afirmă că se simte bine adaptată și că îi place foarte mult Bucureștiul, Rapidul și fanii echipei. Cu o familie alături și o experiență pozitivă la Rapid, Polman se declară mulțumită de viața sa în capitala României.

Despre București, Polman spune: “Totul. Este un oraș care are o anumită frumusețe. Este o combinație de stil vechi cu cel nou, aveți de toate în acest oraș. Am jucat mult timp în Danemarca, e diferit ce găsești aici față de acolo, dar este frumos. E frumos să ajungi să vezi diferite țări și să cunoști culturi noi”.

ADVERTISEMENT

Românii, mult mai calzi față de danezi

Polman evidențiază că românii sunt mai deschiși, în timp ce danezii sunt mai reci în comportamentul lor. Cu toate acestea, se declară încântată de atmosfera adusă de fanii români, care completează experiența sa în lumea sportului.

Întrebată dacă își va stabili rezidența în România și după retragerea din activitatea sportivă, Polman răspunde: “Nu știu. La un moment dat mi-aș dori să mă întorc lângă familie și lângă prieteni. Cred că am lipsit de acasă destul timp. Dacă nu voi mai juca handbal, mi-aș dori să fiu aproape de familie. Îmi place însă viața de aici și că mă aflu aici”.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește diferențele între oamenii din România, Olanda și Danemarca, Polman observă: “Sunt diferiți. Au o mentalitate diferită. În Danemarca, totul este făcut cu calm. Aici, în schimb, oamenii spun «Haideți pe ei!». Îmi place această mentalitate. La început trebuie să te obișnuiești cu ea. Dacă faci o comparație între fanii danezi și cei de aici, ei stau cu o hârtie în mână, pe când aici fanii aduc o stare de spirit, ceea ce îmi place”.

Despre hobby-uri, Polman menționează că nu prea are, preferând să petreacă timpul cu familia atunci când nu este pe teren. “E o combinație frumoasă între viața de familie, cea de handbalistă și cea de femeie de afaceri”, adaugă ea.

ADVERTISEMENT

Estavana Polman oferă o privire într-o zi obișnuită din viața ei, evidențiind rutina zilnică între antrenamente, școală și timp petrecut cu familia. Unicul aspect negativ menționat este traficul din București, pe care îl descrie drept îngrozitor.

ADVERTISEMENT