News

Loredana, “condamnată la moarte” de sute de români. Petiție online: “Ce bine ar fi fost dacă exista un Vlad Țepeș în țara asta!”

Peste 600 de persoane au semnat o petiție online în care se cere condamnarea la moarte a Loredanei. Fata și-a ucis prietena.
14.08.2023 | 18:29
Loredana condamnata la moarte de sute de romani Petitie online Ce bine ar fi fost daca exista un Vlad Tepes in tara asta
Sute de români se mobilizează împotriva Loredanei. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

România este zguduită de o crimă cumplită în care o adolescentă de 18 ani și-a ucis cea mai bună prietenă. Revoltați și profund îndurerați de această crimă șocantă, localnicii din Mangalia au lansat o petiție online cerând “condamnarea la moarte” a autoarei faptei. În petiția lor, semnatarii susțin că este necesar “să se facă dreptate”, exprimându-și dezamăgirea față de sistemul judiciar existent și dorința de a pedepsi agresoarea în conformitate cu gravitatea faptei.

Condamnarea la moarte a Loredanei, cerută într-o petiție

Petiția subliniază visurile curmate ale victimei, care aspira să devină polițistă. Aceasta a fost ucisă în mod tragic de prietena ei cea mai apropiată. Mai multe persoane se solidarizează pentru a se asigura că justiția va acționa corect și că Loredana va fi trasă la răspundere pentru acțiunile ei. Semnatarii petiției sun îndemnați să se alăture acestei lupte pentru dreptate.

ADVERTISEMENT

“Am hotărât să fac această petiție din cauza faptului că în România legile nu sunt cum ar trebui să fie pentru un criminal. Este vorba despre moartea unei adolescente, care a trecut cu greu prin viață având parte, încă din copilărie, de un stil de viață abuziv din partea tatălui. Este vorba despre Alina Elena, tânăra care a fost găsită sub o bancă în Mangalia ucisă de cea mai bună prietenă a sa Loredana, care a urmat să-i devină călău.

Alina avea vise mari, își dorea să ajungă polițistă, însă această prietenă i-a luat viața și visele fără ezitare. Această petiție este cu scopul de a pedepsi agresoarea așa cum merită. De aceea trebuie să ne unim forțele printr-o singură semnătură pentru a putea să-i facem dreptate acestei tinere. Haideți, dragi români, să fim de partea dreptății”, a scris autorul petiției.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, inițiativa este în mare parte simbolică, întrucât toate statele membre ale Uniunii Europene sunt obligate să respecte Convenția Europeană a Drepturilor Omului, care interzice pedeapsa cu moartea. Codul Penal prevede o pedeapsă cu închisoarea între zece și 20 de ani pentru faptele comise de Loredana.

Detalii cutremurătoare despre moartea Alinei

Cu toate acestea, Petiția a fost semnată de peste 600 de persoane. Tot mai mulți români o susțin și vor ca Loredana să fie condamnată la moarte. “Criminalei să i se aplice pedeapsa cu moartea!!!”; “Să pedepsim infractorii”; “Moarte pentru moarte”; “Doresc sa se facă dreptate pentru aceasta tânără!!”; “Criminalii nu au voie în libertate !!! Să fie condamnată pe viață !!!!”;

ADVERTISEMENT

“Semnez pentru că doresc să se facă dreptate! Elena nu a a meritat să moară așa, draga de ea! Moarte pentru moarte! Criminala merită condamnarea cu moartea!”; “Ce bine ar fi fost dacă exista un Vlad Tepeș în țara asta!!!”, au comentat cei care au semnat inițiativa publicată în mediul online.

Un psiholog care a examinat-o pe Loredana a solicitat o expertiză psihiatrică în București, considerând că tânăra nu-și regretă faptele comise, ci doar mimează acest lucru pentru a obține o pedeapsă mai ușoară. La momentul actual, Loredana se află în arest preventiv pentru 30 de zile, cu un mandat care expiră la sfârșitul zilei de 5 septembrie. Cu toate că tânăra și-a recunoscut vina, există posibilitatea ca mandatul să fie prelungit pentru a permite anchetatorilor să analizeze în profunzime circumstanțele și motivele din spatele acestei crime.

ADVERTISEMENT

“Nu există urme de regret, le mimează în speranța că va obține o pedeapsă mai mică. A povestit că după ce a înjunghiat-o pe fată i-a ținut acesteia mâna la gură ca să nu se mai audă cum horcăie. Psihologul a întrebat în ce poziție se afla, ce făcea atunci, la ce s-a uitat în cele 30 de minute. A răspuns foarte calm: mă uitam în ochii Alinei. Da, s-a uitat cum se scurgea viața din prietena ei, cum își dă duhul. Ba chiar a spus că i s-a părut puțin timp, dar când s-a uitat la ceas a văzut că trecuseră 30 de minute”, a precizat o sursă apropiată anchetei pentru cancan.

 

ADVERTISEMENT