News

Loredana, criminala de la Mangalia, condamnată la peste 15 ani de închisoare: ”Instanța s-a orientat către minim de pedeapsă”

Loredana, criminala de la Mangalia, a fost condamnată la 15 ani și trei luni de închisoare. Aceasta și-a ucis prietena în camera unui hotel din stațiunea Saturn.
10.04.2024 | 16:23
Loredana criminala de la Mangalia condamnata la peste 15 ani de inchisoare Instanta sa orientat catre minim de pedeapsa
Loredana, criminala care și-a ucis colega de cameră, în Mangalia, condamnată la peste 15 ani de închisoare. Sursa foto: ziarulamprenta.ro / Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Loredana Atănăsoaie, criminala de la Mangalia, din august 2023, a fost condamnată la peste 15 ani de închisoare. Decizia a fost luată de către magistrații de la Tribunalul din Constanța.

Loredana, criminala care și-a ucis colega de cameră, în Mangalia, condamnată la peste 15 ani de închisoare

Miercuri, 10 aprilie, Tribunalul Constanța a condamnat-o la 15 ani și 3 luni de închisoare pe tânăra acuzată că și-a ucis prietena în Saturn și a ascuns-o într-un geamantan, potrivit minutei de ședință.

ADVERTISEMENT

De asemenea, acuzata a fost mai condamnată la plata a 75.000 euro daune morale. De notat că sentința nu este definitivă. Ea poate fi atacată. Avocatul familiei Alinei Ciobanu, fata ucisă de Loredana Atănăsoaie, afirmă că sentința se apropie de pedeapsa minimă.

Urmează ca rudele victimei alături de apărătorii legali să decidă dacă depun apel sau acceptă acest verdict. ”Criminala fetei din Saturn care a omorât-o, ascuns-o în geamantan și apoi a lăsat-o sub o bancă într-un parc din Mangalia a fost condamnată la 15 ani si 3 luni de închisoare și 75000 euro daune morale.

ADVERTISEMENT

În principal, din câte observ, instanța s-a orientat către minim de pedeapsă și nu către un maxim de pedeapsă. În funcție de dorințele familiei urmează să depunem apel sau din contră să rămânem la soluția aceasta”, spune avocatul Adrian Cuculis.

Din minuta instanței mai aflăm că Loredana a fost condamnată după ce judecarea s-a făcut fără acordul de recunoaștere a faptei. A fost condamnată la 12 ani şi 6 luni pentru săvârşirea infracţiunii de omor, la 1 an şi 6 luni pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, la 3 ani pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, la 3 ani pentru săvârşirea infracţiunii de operaţiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar și la cea privativă de libertate de 9 luni pentru săvârşirea infracţiunii de acces ilegal la un sistem informatic.

ADVERTISEMENT

Judecătorii au contopit pedepsele şi au aplicat inculpatei pedeapsa cea mai grea a închisorii de 12 ani şi 6 luni. La aceasta se adaugă o treime din totalul celorlalte. Inculpatei i-a fost aplicată în final pedeapsa rezultantă a închisorii de 15 ani şi 3 luni.

Loredana, autoarea unei crime care a șocat România

Loredana Atănăsoaie și-a omorât prietena în vara anului trecut. Cele două veniseră pe litoral ca să muncească. Drama a avut loc în noaptea de 5 spre 6 august 2023.

ADVERTISEMENT

În timp ce se aflau în camera unui hotel din stațiunea Saturn, după o serie de conflicte, Loredana a înjunghiat-o pe Alina. Apoi, a furat mai multe obiecte personale care aparțineau victimei, printre care și un card bancar. L-a folosit pentru a retrage diferite sume de bani.

După ce şi-a dat seama că i-a luat viaţa prietenei sale, Loredana a pus la cale un plan pentru a scăpa. I-a pus trupul într-o valiză pe care a transportat-o ulterior cu un taxi. Trupul Alinei a fost găsit sub o bancă, într-un parc din Mangalia.

ADVERTISEMENT