Fotbal intern

Lovitură de teatru în Urzeala Tronurilor FCSB! Mihai Teja, noul antrenor al lui Gigi Becali, manageriat de Anamaria Prodan!

29.12.2018 | 14:15
Lovitura de teatru in Urzeala Tronurilor FCSB Mihai Teja noul antrenor al lui Gigi Becali manageriat de Anamaria Prodan

Lupta pentru influență la formația roș-albastră a atins noi cote spectaculoase după demiterea lui Nicolae Dică. Urzeala tronurilor, varianta dâmbovițeană, i-a avut în prim-plan pe Mihai Stoica și pe Anamaria Prodan, cei doi oameni direct interesați de numele antrenorului stelist. Alesul lui Gigi Becali a fost Mihai Teja. Susținut de Stoica și contracandidat pentru Dan Alexa, favoritul agentului! FANATIK face dezvăluirea momentului și aruncă în aer tot scenariul: Mihai Teja, noul antrenor FCSB, este manageriat de Anamaria Prodan și este un vechi prieten al acesteia!

Nu, nu este nici o glumă! Tehnicianul, despre care s-a crezut că a fost propus de Mihai Stoica lui Gigi Becali peste capul impresarei, are o relație extrem de apropiată de aceasta! Dovadă în acest sens stau negocierile purtate în urmă cu două luni de Prodanca pentru instalarea lui Teja pe banca unui alt nume important din Liga 1 Betano! O răsturnare de situație spectaculoasă, “blindată” cu declarații ale protagoniștilor.

Mihai Teja, noul antrenor FCSB, manageriat de Anamaria Prodan! “Ea ni l-a propus la Astra! Am negociat și cu Mihai!”

Telenovela numirii antrenorului FCSB după plecarea lui Nicolae Dică a fost presărată cu numeroase intervenții în culise. Mihai Stoica și Anamaria Prodan au încercat să îl influențeze pe patronul Gigi Becali cât au putut de mult.

Prodanca a insistat pentru Dan Alexa, antrenorul celor de la Dunărea Călărași, în numele căruia a și discutat cu Becali. Pe de altă parte, Meme a tras din greu pentru ca finanțatorul din Pipera să îl aleagă pe unul dintre Mihai Teja și Edi Iordănescu!

Mihai Stoica Anamaria Prodan
Mihai Stoica și Anamaria Prodan au încercat să îl influențeze pe patronul Gigi Becali în numirea noului antrenor de la FCSB după plecarea lui Nicolae Dică. La final a fost pus omul propus de Meme, care este amic de ani buni cu Prodanca

În fapt, directorul sportiv își dorea ca viitorul antrenor să nu aibă legătură cu Anamaria Prodan. Pentru acest lucru, el a trecut și peste înțepăturile cu Iordănescu jr., căruia i-a făcut lobby atunci când pista Alexa prindea tot mai mult contur. Până la urmă, Gigi Becali l-a ales pe Mihai Teja, din motivele amintite chiar de el în cadrul conferinței de presă de la Palat.

Momentul a fost o ușurare emoțională pentru Meme, care ar fi început să plângă, din spusele șefului său: “Meme s-a bucurat foarte tare când i-am zis de Edi Iordănescu şi atunci mi-am dat seama că nu îl place pe Alexa. Când i-am zis că îl pun pe Mihai a început să plângă de bucurie că nu vine Alexa.

Atunci mi-am dat seama că nu îl vrea pe Alexa, dar nu a avut nicio implicare ca să nu vină la Steaua. E adevărat că a contat că a zis că e dinamovist convins şi alte lucruri, dar lui Meme i-am zis să nu comenteze”, spunea Becali.

Doar că ușurarea pe care directorul sportiv a simțit-o în urmă cu câteva zile ar putea păli în fața dezvăluirilor FANATIK! Mihai Teja, noul antrenor FCSB, este manageriat de Anamaria Prodan în raport cu alte cluburi din Liga 1!

Conform surselor noastre, în luna noiembrie, când Astra Giurgiu a rămas fără antrenor, Prodanca le-a propus oficialilor de acolo două nume: Dan Alexa și Mihai Teja. Cum Alexa avea probleme cu clauza de reziliere la Călărași, Teja a fost următorul pe listă și a purtat tratative intense cu Astra.

Contactat telefonic, Dani Coman, președintele celor de la Astra, a recunoscut discuțiile avute cu actualul tehnician FCSB: „Da, este adevărat că Anamaria Prodan l-a propus pe Mihai Teja înainte să semnăm cu Costel Enache. A insistat pentru el după ce varianta Alexa a picat. Am vorbit și cu Mihai, am negociat cu el și cred că poate să confirme și el aceste lucruri.

Nu a fost să fie, clubul a ales până la urmă varianta Costel Enache, dar am rămas în relații foarte bune. Mihai Teja mai fusese propus o dată de Anamaria Prodan la Astra, înainte să semneze Măldărășanu cu noi”, a dezvăluit Coman pentru FANATIK.

De ce nu l-a susținut public Prodanca pe Teja: “Nu am vrut să îi pun în pericol șansele să ajungă antrenorul FCSB”

Direct interesată de numele antrenorului FCSB, club la care a vrut mereu să aibă o influență cât mai mare, Anamaria Prodan a mers puternic pe varianta Dan Alexa. Această mutare a fost la un pas să se concretizeze, Gigi Becali având o impresie foarte bună despre tehnicianul Călărașiului. Într-un final, afaceristul a mers pe mâna lui Mihai Teja, susținut cu forță de Mihai Stoica.

În tot timpul negocierilor dintre Teja și Becali, Prodanca nu a intervenit în favoarea fostului antrenor de la Gaz Metan. În mod ciudat, în condițiile în care cei doi sunt prieteni de mai bine de 15 ani, au făcut transferuri împreună în Azerbaidjan (pe vremea când Teja era secundul lui Rednic la Khazar Lankaran) și, în urmă cu nici două luni, negociau cu Astra! De ce a ales impresarul să nu își afișeze prietenia cu Teja? Conform spuselor ei totul a fost o strategie, știind că alăturarea de ea i-ar putea dăuna antrenorului în vârstă de 40 de ani.

Mihai Teja conferință prezentare FCSB
Mihai Teja a fost reprezentat de Anamaria Prodan în negocierile cu Astra de acum două luni, iar acum a ajuns antrenor FCSB

Mihai Teja este prietenul meu de foarte mulți ani. Nimeni nu poate sa strice o prietenie între noi nici pentru Steaua, nici pentru Dinamo, pentru nimic în lume. Ne respectăm și ținem unul la altul. Am lucrat perfect amândoi atâția ani. Este o prostie faptul că eu l-aș fi dat afară de la U Cluj, el știe foarte bine ce a fost acolo.

Eu l-am propus pe Mihai la multe echipe. Chiar am ajuns la o secundă sa semnăm cu una importantă, dar Mihai a ales altceva. Toate prostiile care apar ma distrează. Eu îmi respect prietenii și nu am vorbit până acum despre amiciția dintre noi tocmai pentru a nu-i pune în pericol șansele de a ajunge antrenorul FCSB”, a declarat Anamaria Prodan pentru FANATIK.