News

Lovitură de teatru pentru români, TAROM anulează ruta spre Londra. Compania Wizz Air renunţă şi ea la mai multe destinaţii importante

După ce România a fost acceptată în spațiul Schengen aerian, TAROM anulează ruta spre Londra și Wizz Air renunță la mai multe zboruri.
05.02.2024 | 16:31
Lovitura de teatru pentru romani TAROM anuleaza ruta spre Londra Compania Wizz Air renunta si ea la mai multe destinatii importante
TAROM anulează ruta spre Londra și Wizz Air renunță la mai multe curse. colaj Fanatik/ Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

TAROM anulează ruta spre Londra și Wizz Air renunță la mai multe curse. După ce România a fost acceptată în spațiul Schengen aerian și maritim,turiștii și cei care au călătorii planificate în următoarele luni primesc vești proaste. Două companii aeriene au anunțat că vor renunța la curse importante, spre dezamăgirea iubitorilor de călătorii.

TAROM anulează ruta spre Londra și Wizz Air renunță la mai multe curse

TAROM, compania de stat, va închide ruta București-Londra. Un anunț oficial al acționarilor a venit recent, deși despre vânzarea sloturilor de pe aeroportul Heathrow s-a mai discutat în ultimul timp. Acum, decizia acționarilor a fost publicată în Monitorul Oficial, potrivit economica.net.

ADVERTISEMENT

Schimbarea se va produce începând din această vară, sloturile fiind vândute companiei Virgin Atlantic. Nu este singurul zbor important la care TAROM a renunțat în ultimii ani, printre acestea fiind și cele spre Viena, Barcelona și Munchen.

„Luând în considerare că prin Planul de restructurare al Companiei TAROM, propus de Consiliul de Administrație și aprobat de Adunarea Generală a Acționarilor, este prevăzută închiderea rutei București – Londra, aprobă atribuirea contractului de vânzare a sloturilor LHR (aeroportul Heathrow din Londra – nr.) ofertantului Virgin Atlantic pentru suma de 22 de milioane de lire sterline, începând cu sezoanele de vară 2024 și iarnă 2024 (conform Planului de restructurare aprobat prin hotărârea AGA din 07.12.2022 și comunicat Comisiei Europene)”, au transmis acționarii.

ADVERTISEMENT

Ce zboruri suspendă Wizz Air

De asemenea, compania aeriană Wizz Air a hotărât să nu mai reia zborurile pe anumite rute suspendate, decizie anunțată acum câteva săptămâni. Mai mult, din vara acestui an, Wizz Air renunță la mai multe curse sezoniere.

Rutele anulate sunt pe aeroporturile din București, Craiova, Iași, Timișoara, Târgu Mureș, Cluj-Napoca. Mai exact, zborul București – Praga va fi suspendat începând cu 29 martie, la fel și cel spre Luxemburg.

ADVERTISEMENT

Se va renunța la rutele sezoniere București – Preveza (Grecia), respectiv București – Skiathos (Grecia). Zborul din Capitală spre Jeddah (Arabia Saudită) va fi suspendat după data de 14 aprilie 2024, potrivit companiei.

În ceea ce privește cursele din Cluj-Napoca, se suspendă cele spre Abu Dhabi (Emiratele Arabe) începând cu 29 martie, respectiv Birmingham (Marea Britanie), de pe 27 martie, dar și Viena (Austria) începând cu 30 martie.

ADVERTISEMENT

Cursa Cluj-Napoca – Berlin (Germania) suspendată anterior nu va fi reluată, la fel și cele spre Lyon (Franța), Malta, Liverpool (Marea Britanie). Ruta sezonieră Cluj-Napoca – Antalya (Turcia) nu va mai exista în 2024.

Totodată, zborurile anulate sau suspendate din Craiova, Iași, Timișoara și Târgu-Mureș sunt următoarele:

„- Craiova – Paris BVA (Franța) / suspendată anterior – nu va fi reluată;

– Craiova – Dortmund (Germania) / suspendată anterior – nu va fi reluată;

– Craiova – Barcelona (Barcelona) / suspendată anterior – nu va fi reluată;

– Craiova – Madrid (Spania) / suspendată anterior – nu va fi reluată;

– Iași – Santorini (Grecia) / rută sezonieră – nu va fi reluată în 2024;

– Timișoara – Frankfurt HHN (Germania) / suspendată după 29 martie;

– Târgu Mureș – Dortmund (Germania) / suspendată după 28 martie;

– Târgu Mureș – Memmingen (Germania) / suspendată după 28 martie”, arată Profit.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: