News

Vești proaste pentru români. O companie aeriană importantă renunță la o linie de zbor din țara noastră. Destinația era frecventată de conaționali

Vești neplăcute pentru români. Ce companie aeriană a anunțat că renunță la o linie de zbor din țara noastră? Care este cauza?
19.01.2024 | 21:53
Vesti proaste pentru romani O companie aeriana importanta renunta la o linie de zbor din tara noastra Destinatia era frecventata de conationali
Anunțul făcut de reprezentanții companiei aeriene. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

O renumită companie aeriană a făcut un anunț care ar putea stârni controverse în rândul multor români care deja și-au achiziționat bilete. A dat de veste că va renunța la o linie de zbor, de la noi din țară către o destinație intens circulată. Care este motivul?

Ce companie aeriană renunță la o linie de zbor din România și care este motivul

Persoanele care aveau în plan să ia un avion, în următoarea perioadă, către un oraș cunoscut din Germania, de pe Aeroportul ”Avram Iancu”, din Cluj Napoca, primesc o veste neplăcută. Compania aeriană Lufthansa a transmis că nu va mai efectua zboruri spre Frankfurt de pe acest aeroport. De când va pune în aplicare măsura?

ADVERTISEMENT

Mai exact, reprezentanții Lufthansa vor pune în aplicare decizia de la finalul lunii martie a acestui an. Ceea ce i-a determinat să procedeze astfel ar fi o problemă legată de motoarele unei aeronave. În schimbul rutei către Frankfurt se vor efectua curse aeriene către Munchen, deoarece s-a observat o cerere mai mare pentru această destinație.

Pentru Munchen se va utiliza o aeronavă mai spațioasă, au comunicat cei de la Aeroportul din Cluj-Napoca, precizând și că vor introduce trei curse de pe ”Avram Iancu” către Munchen. De altfel, probleme tehnice sunt nu doar în România, ci și în alte țări.

ADVERTISEMENT

”Având în vedere problemele pe care le au cu motoarele Pratt & Whitney pentru Airbus 320 nu au suficientă capacitate pe tipul acesta de aeronave și din acest motiv s-au anulat zborurile spre Frankfurt, dar au crescut frecvențele pe München și va fi un avion mai mare.

Vom avea trei zboruri Cluj-München cu capacitate mai mare. Ne pare rău pentru eventuale neplăceri create pasagerilor care și-au cumpărat bilete, dar este o problemă pe plan mondial”, a comunicat pentru Monitorul de Cluj, directorul Aeroportului din Cluj, David Ciceo.

ADVERTISEMENT

Pasagerii, redirecționați

De asemenea, pasagerii care aveau bilete achiziționate către Frankfurt, pentru finalul lunii martie, vor fi redirecționați către o altă companie. Drept urmare, pentru a fi la curent cu noutățile călătoriei, sunt sfătuiți să ia legătura cu personalul de unde și-au cumpărat biletele.

”Îi rugăm pe pasageri să verifice exact și să țină legătura cu compania aeriană. Toți pasagerii care și-au cumpărat bilete la Frankfurt după această perioadă vor fi redirecționați. Sunt peste 1.200 de motoare pentru multe companii aeriene, și compania WizzAir este afectată.

ADVERTISEMENT

De asemenea All Nipon Airlines, compania japoneză  este nevoită să anuleze multe zboruri profitabile din cauza problemelor pe care ei le suspectează că ar fi de la fabricația motorului, iar verificarea unui motor durează aproximativ 170 de zile. Problema cu motoarele Pratt & Whitney pentru Airbus 320 se va finaliza doar în primăvara anului 2025”, a mai explicat David Ciceo.

ADVERTISEMENT