News

Lovitură dură pentru mama gemenilor căzuţi de la etaj. Se solicită decăderea ei din drepturile părintești

Mama gemenilor din Ploiești, care au murit după ce au căzut de la etajul zece al unui bloc, ar putea fi decăzută, în următoarea perioadă, din drepturile părintești. Reprezentanţii DGASPC Prahova solicită acest lucru.
25.08.2021 | 13:29
Lovitura dura pentru mama gemenilor cazuti de la etaj Se solicita decaderea ei din drepturile parintesti
ADVERTISEMENT

Concret, reprezentanții DGASPAC Prahova au depus un dosar la Judecătoria Ploiești, prin care solicită instanței ca femeia, pe numele său, Andreea, să nu-i mai fie mamă copilului care i-a mai rămas în viață: un fiu în vârstă de cinci ani.

Minorul este al treilea copil al Andreei și a fost deja luat de lângă ea, la decizia autorităților. Băiatul a fost dus la tatăl său și familia acestuia. El este copilul femeii dintr-o relație anterioară. De asemenea, minorul apare și în live-ul mamei sale de pe Tik-Tok, în seara decesului fraților săi gemeni, vitregi. Mai exact, el este cel căruia mama sa i-a cerut o țigară, în timp ce asculta manele.

ADVERTISEMENT

Cum se apără mama gemenilor. Și-a făcut un nou cont pe Tik-Tok după ce și-a înmormântat copiii

Andreea, mama celor doi gemeni și-a făcut un nou cont pe Tik-Tok, la câteva zile după ce i-a înmormântat pe cei mici. Pe noul cont, femeia ascultă manele și îi critică pe oamenii care o învinuiesc de deces. Ba chiar a oprit și secțiunea de comentarii, pentru a nu mai fi pusă la zid.

„Stați în banca voastră, nu mai criticați, că eu știu mai bine ce este. Nu mi-am omorât eu copiii. Sunt copiii mei, îi iubesc și sufăr enorm după ei”, a  scris femeia pe TikTok pentru ”hateri”.

ADVERTISEMENT

Ulterior, femeia a oferit declarații jurnaliștilor de la Observator și a declarat că live-ul ei din seara tragediei nu a durat mai mult de zece minute. De asemenea, ea a precizat că în camera unde gemenii erau lăsați nesupravegheați de ea în ziua morții lor se afla o saltea dată jos de pe pat. Andreei i se pare imposibil ca cei mici să fi dat salteaua la o parte.

„Am făcut un live, dar nu cred că am stat mai mult de 10 minute pe live . Copiii erau singuri în cameră. Când a venit poliția, m-a trimis în camera lor și ce văd: ditamai salteaua, care nu puteam s-o ridic singură, dată jos de pe pat. Doar doi bărbați o ridicau. Că era saltea veche. Şi unde era salteaua? Era dată jos din pat. Cum puteau copiii ăstia să mute salteaua? N-aveau cum, asta nu-mi iese din cap, n-aveau cum”, a spus Andreea pentru Observator.

ADVERTISEMENT

Mama gemenilor o acuză de moartea gemenilor pe prietena sa

Andreea o învinovățește pe prietena sa, Alina, că i-ar fi aruncat copiii gemeni, de la etajul zece, în condiițe în care stătea cu ea în chirie. În schimb, Alina se apără și a explicat că unul dintre gemenii în vârstă de doar doi ani, băiatul, ar fi luat salteaua și ar fi așezat-o lângă o masă de la geamul camerei. Apoi, împreună cu sora sa, s-au urcat de pe saltea pe masă. Prima a căzut cea mică, iar apoi și băiatul. Alina o mai arată cu degetul pe mama Andreea că, pentru a putea face live pe Tik-Tok, i-a dus pe cei doi gemeni în camera care le-a adus sfârșitul

”Băiatul cel mare a tras salteaua şi masa şi, din păcate, copiii s-au suit de pe saltea pe masă. Au stat la geam vreo 5 minute. S-au jucat. Din păcate, fata a căzut prima. Pe urmă băiatul. Ea a luat copiii, i-a bagat în cameră, pentru că nu putea femeia să facă live din cauza copiilor”, a declarat și prietena mamei gemenilor.

ADVERTISEMENT

Andreea, mama gemenilor, susținută de rude

Și vărul Andreei crede că Alina i-ar fi ucis cei doi gemeni, mai ales că ar avea probleme cu drogurile și și-ar fi abandonat, cândva, copiii. Declarația lui a apărut la scurt timp după ce mama gemenilor a fost externată de la Psihiatrie.

„Ea era într-o cameră cu băiatul de cinci ani, care făcuse o criză și l-a culcat. Și Alina era cu copiii în cealaltă cameră, nu era masă sau scaune lângă geam. Ea crede că Alina i-a aruncat copiii pe geam. Fata asta se droghează. Fata asta are doi copii, și-a părăsit copiii și s-a dus pe centură. I-a fost milă Andreei de ea și de aceea s-a dus să stea cu ea. Verișoara mea nu se droghează. Andreea a lăsat-o să îi adoarmă, să îi legene pe genunchi. Când a venit Poliția, au luat-o în cătușe, i-au dat drumul și i-au spus să nu părăsească orașul”, a declarat vărul Andreei la un post TV.

Reamintim că cei doi gemeni din Ploiești au căzut de la etajul zece al blocului unde locuiau, pe data de 15 august. Totul s-a întâmplat în jurul orei 21:00, iar o femeie care a trecut prin zonă i-a văzut cum s-au prăbușit în gol. Ea a alertat autoritățile care au sosit de îndată la fața locului, dar nu au mai putut salva viața micuților. În timp ce jos, în fața blocului, se desfășura operațiunea de salvare a propriilor copii, mama lor făcea live pe Tik-Tok, ascultând manele de suferință la volum maxim. La un moment dat, în live se aud bocănituri în ușa apartamentului unde se mutase cu chirie de două zile . Erau polițiștii și câțiva medici. Văzând că femeia nu manifestase o reacție de șoc, medicii au dus-0 la Psihiatrie. De acolo, Andreea a fost externată la scurt timp. Acum se află acasă, iar oamenii legii fac o anchetă asupra tragediei.

ADVERTISEMENT