Sport

Lovitură dură pentru Ovidiu Burcă și Dinamo: Antonio Bordușanu are ruptură de ligamente și va lipsi cel puțin 6 luni!

Ovidiu Burcă, antrenorul lui Dinamo, nu se va putea baza măcar jumătate de an pe mijlocașul Antonio Bordușanu, accidentat în meciul cu Metaloglobus (2-1).
26.10.2022 | 15:18
Lovitura dura pentru Ovidiu Burca si Dinamo Antonio Bordusanu are ruptura de ligamente si va lipsi cel putin 6 luni
Antonio Bordușanu va lipsi minimum 6 luni după accidentarea suferită în meciul cu Metaloglobus. Foto: SPORT Pictures
ADVERTISEMENT

Dinamo a câștigat la finele săptămânii trecute, 2-1 cu Metaloglobus. Al doilea succes consecutiv și al treilea în patru runde fără eșec. Serie care a adus echipa pregătită de Ovidiu Burcă la doar trei puncte de locurile de play-off. La finele meciului însă, tehnicianul recunoștea că nu se poate bucura pe deplin, din pricina faptului că echipa a pierdut un om de bază. Acum a aflat și pe ce perioadă.

Ruptură de ligamente, plus meniscul afectat, este verdictul dur pentru jucătorul lui Burcă

”Ne dorim să intrăm în cursa pentru play-off. Ușor, ușor ajungem acolo unde ne-am dorit. Echipa face progrese”, declara, vizibil mulțumit de succesul contra lui Metaloglobus, Ovidiu Burcă.

ADVERTISEMENT

Apoi însă, recunoștea că este în situația în care un ochi râde, dar un altul plânge. ”Am avut câteva accidentări pe final de meci. Nu mă pot bucura pe deplin pentru că Antonio Bordușanu e acum la spital.

A ajuns la spital cu dureri la genunchi. Pe final aveam doi jucători care sângerau, doctorul nu știa cum să se împartă.

ADVERTISEMENT

În privința lui Bordușanu nu știu exact, are o problemă la genunchi. Din această cauză nu sunt prea bucuros, nu știu ce este.

Sperăm să fie bine, e un tânăr de mare viitor și sper să fie alături de noi rapid”, spunea tehnicianul lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Ei bine, verdictul medicilor este unul deloc bun pentru tânărul de 18 ani. Ca și pentru antrenorul său, care, probabil, va trebui să mizeze de-acum pe Cristian Delciu. Cel care i-a luat locul în momentul accidentării.

În urma unui RMN efectuat marți, la trei zile după partida cu Metaloglobus, Bordușanu a aflat că accidentarea suferită este una mult mai gravă decât s-a crezut inițial. Are ligamentele rupte și meniscul afectat, ceea ce înseamnă că va fi operat și va lipsi de pe gazon cel puțin jumătate de an.

ADVERTISEMENT

”Are o ruptură de ligamente, plus meniscul afectat. Jucătorul va afla în orele ce urmează care sunt pașii recuperării medicale”, a precizat Burcă pentru GSP.

Evident, o pierdere pentru Dinamo, mai cu seamă că, în astfel de cazuri, jucătorul lipsește o perioadă de minimum șase luni. Ori Bordușanu era o piesă extrem de importantă atât în jocul echipei, contribuind la 25% dintre golurile echipei, cât și pentru că acopetea cerințele de eligibilitate atât la nivel U21, cât și U19.

ADVERTISEMENT