Sport

Petrolul l-a prezentat oficial pe fostul medic al lui Dinamo. Update exclusiv

Dinamo a primit o lovitură înainte de primul meci al noului sezon din SuperLiga. Petrolul Ploiești l-a prezentat oficial.
13.07.2023 | 20:12
Petrolul la prezentat oficial pe fostul medic al lui Dinamo Update exclusiv
1 an a stat doctorul Mircea Miu la Dinamo. Sursă foto: Facebook @Petrolul Ploiești
ADVERTISEMENT
13-07-2023
17:17

Fostul medic al lui Dinamo, prezentat la Petrolul

Petrolul Ploiești a anunțat pe pagina oficială de Facebook venirea lui Mircea Miu: „Bun venit! Doctorul Mircea Miu revine la FC Petrolul Ploiesti și va face parte din staff-ul echipei noastre în noul sezon al SuperLigii. 


Domnul doctor este ploieștean și absolvent, din postura de șef de promoție al Facultății de Medicină din București și are o vastă experiență în domeniu. La nivel sportiv, acesta a fost deschizător de drumuri în zona Golfului, colaborând cu mari antrenori români precum Anghel Iordănescu sau Ilie Balaci.

În România a activat la Astra Giurgiu, câștigând titlul național, Petrolul Ploiești, CSM Ploiești și Dinamo București”, se mai specifică în comunicatul oficial.

Dinamo a primit o nouă lovitură înainte de primul meci al revenirii în SuperLiga. Din informațiile FANATIK, la scurt timp după revenirea în România din cantonamentul efectuat în Slovenia, medicul Mircea Miu și-a anunțat plecarea la rivala din campionat, Petrolul Ploiești.

Lovitură pentru Dinamo înainte de meciul cu Universitatea Craiova. Medicul Mircea Miu a plecat la Petrolul

Dinamo întâmpină problemă după problemă înaintea debutului mult așteptat al revenirii pe prima scenă a fotbalului din România. Dinamo a rămas fără medic la echipă înainte de primul meci cu Universitatea Craiova, luni, 17 iulie, de la ora 21:30.

ADVERTISEMENT

La o perioadă scurtă de timp după revenirea din stagiul de pregătire efectuat în Slovenia, medicul clubului din Ștefan cel Mare, Mircea Miu (67 de ani), și-a anunțat plecarea. Născut la Brazi, județul Prahova, Mircea Miu a dat curs ofertei venite de la Petrolul Ploiești.

FANATIK a aflat că decizia medicului l-a iritat la culme pe Ovidiu Burcă. Antrenorul „responsabil” de revenirea „câinilor” în prima ligă a fost lăsat cu ochii în soare cu mai puțin de o săptămână până la primul meci oficial al sezonului.

ADVERTISEMENT
Medicul Mircea Miu, în cantonamentul lui Dinamo din Slovenia.
Medicul Mircea Miu, în cantonamentul lui Dinamo din Slovenia.

Petrolul a lăsat-o pe Dinamo fără medic

Mircea Miu a venit la Dinamo în vara anului 2022, odată cu retrogradarea „câinilor” pentru prima oară în istorie în eșalonul secund. Medicul Mircea Miu a activat mai mult de 10 ani în Emiratele Arabe Unite, unde a făcut parte din staff-ul lui Ilie Balaci sau Anghel Iordănescu.

Nu este pentru prima oară când Mircea Miu merge să-i ajute pe „lupii galbeni”. În România, medicul în vârstă de 67 de ani a făcut parte din staff-ul celor de la Petrolul Ploiești, CSM Ploiești și Astra Giurgiu.

ADVERTISEMENT

Mircea Miu a înregistrat cele mai bune performanțe la Astra Giurgiu, cu care a câștigat campionatul în 2016, când a făcut echipă cu Marius Șumudică. Mircea Miu este absolvent al Facultății de Medicină generală și sportivă „Iulius Fucic” – Centrul de reumatologie, promoția 1981.

Dinamo lovitură Petrolul
Medicul Mircea Miu, în cantonamentul lui Dinamo din Slovenia.

Cine este Mircea Miu, medicul care a lăsat-o pe Dinamo pentru Petrolul

Mircea Miu este originar din comuna Brazi, județul Prahova, unde a debutat în lumea fotbalului mai întâi ca jucător și antrenor, apoi ca medic și finanțator la echipa locală, Unirea Brazi. Mircea Miu a candidat la un momendat dat la funcția de primar în comuna Brazi.

ADVERTISEMENT

În Emiratele Arabe Unite, Mircea Miu a fost medic șef al clubului Al Ahli, în prima divizie, timp de 11 ani. „Au fost mai multe motive, dar, în primul rând, dorul de țară, dorul de meleagurile natale, de familie și de prieteni.

Practic, decizia de a reveni în România am luat-o în vara anului trecut (n.r. 2007), mai precis în iunie, și pe 2 august am părăsit definitiv Emiratele Arabe”, declara Mircea Miu în momentul revenirii în țară, potrivit Ziarul Prahova.

ADVERTISEMENT