Sport

Veste excelentă pentru Dinamo: FIFA a ridicat interdicția la transferuri! Update Exclusiv

Dinamo a plătit datoriile către cei cinci foști jucători, iar FIFA a ridicat interdicția la transferuri pe care o pusese clubului „alb-roșu”
13.07.2023 | 11:19
Veste excelenta pentru Dinamo FIFA a ridicat interdictia la transferuri Update Exclusiv
Dinamo a început să plătească datoriile către cei cinci foști jucători pentru a putea ridica interdicția la transferuri pe care o are în acest moment. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
13-07-2023
08:19

FIFA i-a ridicat lui Dinamo interdicția la transferuri!

Veste bună pentru Dinamo cu 4 zile înaintea debutului în noua ediție a SuperLigii. Federația Română de Fotbal a fost înștiințată de FIFA în această dimineață că a ridicat interdicția la transferuri pe care i-o pusese clubului „alb-roșu”.

În aceste condiții, în cursul zilei de joi, Dinamo va înregistra la LPF transferurile jucătorilor cu care a ajuns până acum la un acord. Este vorba despre Hakim Abdallah (Virton), Goncalo Gregorio (Leiria), Adnan Golubovic (FC Koper), Cristi Costin (FC Voluntari) și Dennis Politic (Cremonese).

Ei vor putea fi folosiți, dacă antrenorul Ovidiu Burcă va crede de cuviință, încă de la primul meci al noului sezon, cel de luni, 17 iulie, contra Universității Craiova.

10-07-2023
15:55

Conducerea lui Dinamo susține că a achitat toate datoriile către foștii jucători

Andrei Nicolescu, unul dintre acționarii lui Dinamo, a anunțat că gruparea „alb-roșie” a achitat toate datoriile către cei cinci jucători din cauza cărora exista interdicția la transferuri, iar pentru ridicarea acesteia nu ar mai fi de parcurs decât câțiva pași simpli.

„Noi ne-am făcut datoria, acum urmează ca adminsitratorul special să facă procedurile pentru ridicarea interdicției. S-au închis toate cele cinci proceduri. Noi am spus ce o să facem și asta am făcut. Exact ceea ce am comunicat, asta am și făcut. Era o procedură pe care ne doream s-o facem altfel. 

Noi n-avem ce să facem, acum jucătorii trebuie să confirme la FIFA că și-au primit drepturile și să se facă procedura din partea clubului, prin administratorul special. Teoretic, mâine toți jucătorii vor face adresa către FIFA. Mai departe, nu ține de noi”, a declarat Andrei Nicolescu, pentru PRO TV.

Conducerea ”câinilor” a încercat să scape la FIFA de plata acestor restanțe și astfel să poată aduce jucători, însă forul mondial le-a respins cererea. În aceste condiții, clubul din Ștefan cel Mare putea apela la TAS sau să plătească datoriile de 400.000 de euro.

Foștii jucători de la Dinamo au început să-și încaseze datoriile

Presați de timp pentru că mai sunt doar câteva zile până la startul unui nou sezon în SuperLiga și noii jucători care se află sub comanda lui Ovidiu Burcă nu au fost încă legitimați, șefii lui Dinamo au luat hotărârea să plătească aceste datorii.

ADVERTISEMENT

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate numele celor cinci fotbaliști care blochează transferurile la Dinamo: Janusz Gol, Joseph Akpala, Adam Nemec, Raul Albentosa şi Ante Puljic. Iar primul care și-a primit banii a fost fundașul spaniol.

”Da, am rezolvat, am închis situația, totul OK. Am mai vorbit și toamna trecută, o repet și acum, nu am vrut niciun moment să fac probleme lui Dinamo. A fost vorba de o sumă nu foarte mare, unii ar spune că e chiar mică, ideea este de principiu.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre munca mea. Nu aș fi mers la FIFA. N-a fost cine știe ce sumă, dar e vorba de munca mea, mai ales că am pus și eu umărul la salvarea echipei”, a declarat Raul Albentosa, pentru gsp.ro.

Puljic încă așteaptă banii de la Dinamo

Jucătorul spaniol în vârstă de 34 de ani, care în prezent evoluează în Danemarca pentru Vejle, este primul dintre cei cinci fotbaliști care și-au primit banii de la Dinamo, însă sunt semnale că și ceilalți își vor lua restanțele.

ADVERTISEMENT

”Momentan, nu am primit niciun ban. Conducerea clubului discută direct cu avocatul meu, eu n-am interacționat cu oficialii lui Dinamo. O să vedem ce va fi mai departe. Eu le-am transmis celor de la Dinamo să discute direct cu avocatul, încă de acum câteva săptămâni când au mai încercat diverse negocieri”, a spus fundașul croat Ante Puljic.

Andrei Nicolescu, președintele lui Dinamo, a explicat în exclusivitate pentru FANATIK, înainte de decizia venită de la FIFA, că trupa din Ștefan cel Mare va continua să formeze înțelegeri cu jucătorii doriți de Ovidiu Burcă.

ADVERTISEMENT

Hakim Abdallah, Adnan Golubovic, Goncalo Gregorio, Denis Politic, Cristi Costin și Kevin Ciubotaru au ajuns la un acord cu Dinamo, însă jucătorii nu pot fi deocamdată legitimați la clubul din Ștefan cel Mare, din cauza interdicției.

ADVERTISEMENT