News

UPDATE / DNA, o nouă cerere de ARESTARE în cazul Elenei Udrea, în dosarul Gala Bute!

UPDATE 11:37 / DNA cere aviz de începere a urmăririi penale şi arestarea preventivă a Elenei Udrea, pentru alte trei infractiuni de luare de mită, informează un comunicat al Parchetului. ...
16.02.2015 | 11:40
UPDATE  DNA o noua cerere de ARESTARE in cazul Elenei Udrea in dosarul Gala Bute
ADVERTISEMENT

UPDATE 11:37 / DNA cere aviz de începere a urmăririi penale şi arestarea preventivă a Elenei Udrea, pentru alte trei infractiuni de luare de mită, informează un comunicat al Parchetului.

Elena Udrea va fi adusă la 12.00, la DNA, pentru audieri, potrivit Realitatea TV.

În conformitate cu prevederile legale şi constituţionale, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – doamna Laura Codruţa Kovesi a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării:

ADVERTISEMENT

1. Camerei Deputaţilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de deputatul UDREA ELENA GABRIELA, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită, în perioada în care avea calitatea de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).

2. Ministrului Justiţiei, pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului UDREA ELENA GABRIELA, pentru săvârşirea infracţiunilor sus menţionate, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

În document se precizează că după acuzaţiile pentru care a fost arestată Elena Udrea, s-a conturat săvârşirea de noi fapte, care nu erau cunoscute la momentul în care a fost sesizată iniţial Camera Deputaţilor:

”Prezenta cerere este formulată în cauza în care se efectuează acte de urmărire penală în legătură cu atribuirea şi folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în perioada 2010 – 2012. Amintim că, în cauza respectivă, Camera Deputaţilor a încuviinţat urmărirea penală şi arestarea preventivă pentru infracţiunile de abuz în serviciu; tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene; folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite; luare de mită.

ADVERTISEMENT

Ulterior, au apărut noi elemente ce au conturat suspiciunea săvârşirii unor alte fapte, care nu erau cunoscute la momentul sesizării Camerei Deputaţilor. Unele dintre aceste fapte intră în conţinutul infracţiunii de luare de mită pentru care a fost obţinut avizul Camerei Deputaţilor şi completează latura obiectivă a acesteia, iar celelalte fapte întrunesc elementele constitutive a două noi infracţiuni de luare de mită”, se arată în comunicatul Parchetului.

Iată care sunt cele trei acuzaţii de luare de mită:

a) Infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company S.A. cu UAT Cavnic şi UAT Borsec

ADVERTISEMENT

b) Infracţiunea de luare de mită în legătură cu plăţile efectuate de Compania Naţională de Investiţii către S.C. Consmin S.A.

c) Infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company S.A. şi S.C. Kranz Eurocenter S.R.L. cu UAT Lupeni şi UAT Petroşani

Cu un prejudiciu estimat, la prima vedere, la 15 milioane de euro, Elena Udrea riscă să piardă, cât de curând, ceva şi mai de preţ decât libertatea temporară: întreaga avere. Iar bunurile, sau cel puţin cele oficial declarate, nu acoperă nici pe departe paguba pe care procurorii susţin că ea a cauzat-o statului.

Grea lovitură pentru fosta blondă de la Cotroceni. Surse judiciare susţin că procurorii DNA pregătesc sechestrarea averii Elenei Udrea, pentru acoperirea prejudiciului estimat, în primă fază, la 15 milioane de euro.
Vorbim despre şase terenuri în Bucureşti, dar şi însemnate suprafeţe agricole în comunele Sohatu şi Săruleşti, Giurbăneşti şi Nana din judeţul Călăraşi.

Acestora li se adaugă două case din Bucureşti, dar şi tot atâtea autoturisme: un Mercedes şi un Fiat 500. Fosta blondă de la Cotroceni mai are şi bijuterii de 100.000 de euro, conform propriei declaraţii de avere depuse la Camera Deputaţilor.

Udrea mai are în conturi aproximativ 1,1 milioane de lei. Acestora li se adaugă plasamente, investiţii şi împrumuturi acordate de aproximativ 2,1 milioane de lei şi aproape 400.000 de euro.

Fosta candidată la prezidenţiale ar mai trebui să primească din partea fostului soţ, Dorin Cocoş, 460.000 de euro, de pe urma divorţului. Însă şi Cocoş este arestat, iar averea sa va ajunge tot sub sechestru.

Şi bunurile înstrăinate sunt în pericol

Anchetatorii pot cere şi anularea vânzărilor recente ale unor bunuri, dacă prejudiciul nu este acoperit şi au suspiciuni asupra acestor tranzacţii. La acest capitol s-ar putea include şi vânzarea unui autoturism Porsche Cayenne Turbo la preţul unui Logan la mâna a doua.

Astfel, Udrea i-a vândut fostului consilier Tudor Breazu bolidul german cu doar 5.000 de euro. Ea a mai vândut, în 2014, două case din Bucureşti şi în Ilfov. Cum averea oficială a Elenei Udrea nu se apropie de prejudiciul creat, s-ar putea ca ea să nu mai aibă din ce bani să renoveze arestul, aşa cum a anunţat public.

sursa: libertatea.ro

ADVERTISEMENT
Tags: