News

Lovitură pentru frații Tate: începe procesul în care cei doi sunt acuzați de trafic de persoane și viol

Frații Tate primesc o importantă lovitură: Tribunalul București a dispus începerea procesului în care cei doi sunt acuzați de trafic de persoane și viol.
26.04.2024 | 21:16
Lovitura pentru fratii Tate incepe procesul in care cei doi sunt acuzati de trafic de persoane si viol
Tribunalul București a decis: procesul în care frații Tate sunt acuzați de trafic de persoane și viol poate să înceapă. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Tribunalul București a decis, vineri, începerea procesului în dosarul în care frații Tate sunt acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane în formă continuată şi viol în formă continuată.

Tribunalul București a decis: procesul în care frații Tate sunt acuzați de trafic de persoane și viol poate să înceapă

În acest caz, magistratul care se ocupă de procedura din cameră preliminară a respins toate cererile şi excepţiile invocate de avocaţii fraţilor Tate. Acesta a stabilit că probele şi actele de urmărire penale ale DIICOT sunt legale.

ADVERTISEMENT

Alături de Andrew și Tristan Tate, în acest dosar sunt judecate şi Georgiana Manuela Naghel şi Alexandra-Luana Radu, complicele suspecților. De notat că decizia de vineri nu este definitivă şi poate fi contestată de inculpați.

”Constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală și dispune începerea judecării în cauză. Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii. Pronunțată (…) astăzi, 26.04.2024”, se arată în minuta instanței.

ADVERTISEMENT

Pe 20 iunie 2023, Andrew şi Tristan Tate, precum și cele două tinere complice, au fost trimişi în judecată de DIICOT. Ei sunt acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat, în scopul racolării, cazării şi exploatării, prin obligarea unor femei la crearea unor materiale cu conţinut pornografic, destinate difuzării contra cost pe site-uri de profil. În urma acestor activităţi, inculpaţii ar fi obţinut importante sume de bani.

Din referatul DIICOT reiese că infracţiunea de trafic de persoane ar fi fost comisă atât pe teritoriul României, dar şi în SUA şi Marea Britanie. Fraţii Tate sunt acuzați că racolau tinere sub pretextul începerii unei relaţii de iubire, după care le duceau într-o casă din judeţul Ilfov.

ADVERTISEMENT

Aici, victimele erau obligate să producă clipuri video, ce erau postate pe site-uri pentru adulţi. Cei doi fraţi le induceau în eroare pe tinere că ar dori o relaţie de căsătorie/concubinaj şi că ar avea faţă de ele sentimente reale de iubire, cunoscuta metodă ‘loverboy’.

Verdictul de vineri, contestat deja de avocații fraților Tate

Vineri seara, apărătorii legali ai fraţilor Tate au anunţat că au contestat deja decizia. ”Încheierea dată de judecătorul de cameră preliminară nu are bază legală şi motiv. Am depus un apel întrucât considerăm încheierea ilegală”, a afirmat Eugen Vidineac, avocatul principal al fraţilor Tate, conform Observator News.

ADVERTISEMENT

Ne reafirmăm încrederea în corectitudinea argumentelor pe care le-am prezentat în timpul audieri în camera preliminară şi în memorandumul privind legalitatea investigaţiei criminale.

Deşi acestea nu au primit atenţia necesară în audierea preliminară, suntem încrezători că judecătorii Curţii de Apel ne vor susţine”, spune un alt avocat al acestora, Ioan Gliga.

ADVERTISEMENT