News

Lucian Bode, ministrul Transporturilor: ”Cei de la Tarom nu se pot căsători între ei pentru că sunt rude”

10.06.2020 | 12:53
Lucian Bode ministrul Transporturilor Cei de la Tarom nu se pot casatori intre ei pentru ca sunt rude
ADVERTISEMENT

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a afirmat că principala misiune a noului director al Tarom, Mihăiță Ursu, este să restructureze compania și să pună capăt nepotismului. Într-o emisiune la B1 TV, Bode a spus că nu era posibilă o restructurare făcută de către cineva din interiorul companiei pentru că cei de acolo sunt rude între ei, transmite Mediafax.

”Tarom era bolnavă de nepotism”

Știe cu ce probleme se confruntă compania Tarom și, împreună cu administratorii, are permisiunea să taie în carne vie pentru că acolo niciun angajat al companiei nu putea să facă restructurare. A fost nevoie să venim cu cineva din exteriorul companiei. Știți cum spunea o vorbă: cei de la Tarom nu se pot căsători între ei pentru că sunt rude. În consecință o intervenție chirurgicală cu scopul de a salva compania este necesară și am convingerea că acest lucru se va întâmpla”, a declarat Lucian Bode.

ADVERTISEMENT

El a spus că Tarom a intrat în criza provocată de coronavirus deja slăbită de nepotismul care a făcut ca angajații de acolo să fie selectați pe alte criterii decât cel al competenței.

Compania Tarom nu se simțea bine oricum înainte de criză, era bolnavă de nepotism în primul rând, dar și de alte lucruri acolo. Eu am încredere că această companie poate fi salvată. Tot ce depinde de Guvernul României prin acel ajutor de salvare acordat, 37.000.000 euro, prin ajutorul de stat pe care îl pregătim, facem în așa fel încât printr-o restructurarea la sânge a acestei companii, ea să poată să funcționeze în continuare”, a apreciat ministrul Transporturilor.

ADVERTISEMENT

El a adăugată că, în momentul de față, 800 de angajați din cei 1.700 sunt în șomaj  tehnic, iar restul angajaților și-au primit lefurile cu întârziere.

Directorul demisionar a stat mai puțin de un an în funcție

Directorul Tarom, George Barbu, a demisionat de la conducerea companiei ieri seară. Anunțul oficial a fost făcut de Ministerul Transporturilor.

ADVERTISEMENT

„Membrii Consiliului de Administrație al Tarom au luat act de demisia domnului George Barbu și l-au mandatat pe domnul Ursu Mihăiță să preia funcția de director general interimar pe o perioadă de 4 luni. Menționăm că domnul Ursu Mihăiță era membru al Consiliului de Administrație al Tarom”, au explicat reprezentanții ministerului.

George Barbu a ajuns la conducerea TAROM în octombrie 2019, după ce Mădălina Mezei a fost demisă în urma scandalului în care a fost implicat ministrul Transporturilor din acea vreme, Răzvan Cuc, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT

George Costin Barbu ocupase funcţia de director general al Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă începând cu anul 2015 până în 2019 și a absolvit Facultatea de Inginerie Aerospaţială, specializarea Inginerie şi Management Aeronautic.

ADVERTISEMENT
Tags: