News

Ludovic Orban, candidatul PNL la preşedinţia României? „Eu iau cu mare seriozitate în calcul această posibilitate”

Ludovic Orban poate fi candidatul PNL la preşedinţia României.
22.08.2021 | 10:27
Ludovic Orban candidatul PNL la presedintia Romaniei Eu iau cu mare seriozitate in calcul aceasta posibilitate
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a declarat că sâmbătă, 21 august, că poate candida din partea PNL la alegerile prezidențiale. Acest lucru e posibil pentru „orice candidat la preşedinţia PNL”. Afirmațiile liderului liberalilor au fost făcute la Bistriţia.

În cadrul unei conferințe de presă, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că ia în calcul posibilitatea de a fi candidatul PNL la preşedinţia României, conform News.ro.

ADVERTISEMENT

„Eu iau cu mare seriozitate în calcul această posibilitate. Sigur că până la alegerile prezidenţiale mai avem, între timp trebuie să ne concentrăm pe îmbunătăţirea performanţei guvernamentale”, a precizat fostul prim-ministru al României.

Va candida Ludovic Orban la președenția României? „Există această posibilă responsabilitate”

„Orice candidat la preşedinţia Partidului Naţional Liberal trebuie să ia foarte în serios că există această posibilă responsabilitate de a fi candidatul Partidului Naţional Liberal la preşedinţia României.

ADVERTISEMENT

Eu iau cu mare seriozitate în calcul această posibilitate. Sigur că până la alegerile prezidenţiale mai avem, între timp trebuie să ne concentrăm pe îmbunătăţirea performanţei guvernamentale.

(…) Pe măsură ce se vor apropia alegerile prezidenţiale evident că, după ce voi câştiga, voi avea capacitatea să decid împreună cu colegii mei cine este cel mai bun candidat la funcţia de preşedinte al României din Partea Partidului Naţional Liberal, cum am mai făcut-o”, a declarat Ludovic Orban presei, sâmbătă, la Bistriţa.

ADVERTISEMENT

Fostul premier a mai declarat că îşi menţine declaraţia conform căreia va renunţa la funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor dacă va pierde alegerile interne din PNL.

„Eu dacă pierd alegerile, eu îmi scriu înainte de 25 septembrie demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Este o chestiune de legitate democratică”, spusese Ludovic Orban, în urmă cu două săptămâni, la Digi24.

ADVERTISEMENT

„Dacă un premier care candidează la funcția de președinte al PNL pierde competiția, atunci ce autoritate și ce legitimitate mai are să exercite funcția respectivă, în condițiile în care partidul nu-l mai sprijină? Cine-l mai ascultă?”, precizase liderul PNL.

Contracandidatul lui Orban la șefia PNL, Florin Cîțu, a evitat momentan răspunsul legat de o posibilă  candidatură la funcţia supremă în stat. „Pas cu pas”, a fost răspunsul actualului premier.

ADVERTISEMENT