News

Ludovic Orban, prima reacție după anunțul candidaturii lui Florin Cîțu

Ludovic Orban, primele declarații după anunțul candidaturii lui Florin Cîțu.
30.05.2021 | 14:05
Ludovic Orban prima reactie dupa anuntul candidaturii lui Florin Citu
ADVERTISEMENT

După anunțul lui Florin Cîțu că va candida la șefia PNL, Ludovic Orban a declarat duminică că va fi ”o competiție frumoasă”.

”Va fi o competiție de proiecte și sunt convins că rezultatul acestui Congres va fi un rezultat pozitiv pentru PNL și pentru România”, precizat Orban, conform Digi24.

ADVERTISEMENT

Premierul Florin Cîțu și-a anunțat, duminică, candidatura la șefia PNL, cu o oră înainte de ședința Consiliului Național, într-o conferință de presă la sediul PNL din Modrogan. Alături de premier, în momentul anunțului, au fost Emil Boc, Raluca Turcan, Rareș Bogdan și alți lideri PNL.

Ludovic Orban: ”Trebuie să arătăm că PNL are capacitatea să ofere soluții pentru România”

”Sigur că în această competiție, am avut o discuție cu Florin Cîțu, am început deja fixarea unui cadru care să fie un cadru extrem de onest, al unei competiții de proiecte de viziuni, de idei, în care să prezentăm membrilor PNL ofertele noastre.

ADVERTISEMENT

Echipa mea este Partidul Național Liberal. Avem în față o competiție frumoasă, o ocazie de a prezenta viziunea, obiectivele proiectele fiecăruia dintre candidați, astfel încât să arătăm că PNL are o resursă umană puternică și capacitatea să ofere soluții pentru România.”, a declarat Ludovic Orban, duminică, după anunțul lui Florin Cîțu.

De la ora 11, liberalii participă la ședința Consiliului Național. Aceasta este organizată în București, în Grădina de vară Herăstrău (Amfiteatru) a Teatrului „Constantin Tănase”.

ADVERTISEMENT

Principalele puncte pe ordinea de zi a Consiliului Național sunt stabilirea procedurilor de alegeri în partid, stabilirea datei congresului şi convocarea acestuia.

Evenimentul reunește 500 de liberali din toată țară și se desfășoară în aer liber. Intrarea s-a făcut pe bază de certificat de vaccinare sau testare.

ADVERTISEMENT

Ce a transmis Florin Cîțu?

“PNL are nevoie de un suflu nou, are nevoie de o conducere care să vină cu elemente de noutate, în acelaşi timp să ducă mai departe tradiţiile şi principiile liberale”, a declarat premierul.

Potrivit deciziei Biroului Executiv Național, data propusă pentru Congresul PNL este 25 septembrie.

ADVERTISEMENT