Sport

Luka Modric ar putea face 5 ani de închisoare! De ce este acuzat „decarul” lui Real Madrid

Luka Modric, veteranul lui Real Madrid, a primit o lovitură grea. Ar putea sta nu mai puțin de 5 ani în spatele gratiilor.
30.06.2023 | 15:36
Luka Modric ar putea face 5 ani de inchisoare De ce este acuzat decarul lui Real Madrid
Luka Modric riscă 5 ani de închisoare pentru declarații false. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Luka Modric și-a prelungit contractul cu Real Madrid, însă starul naționalei Croației care a câștigat finala mică a Campionatului Mondial din Qatar, ar putea să își încheie subit cariera.

Luka Modric, la un pas să își încheie cariera! Riscă 5 ani de închisoare

Luka Modric a fost pus sub acuzare pentru fals în declarații în Croația, unde fostul patron al lui Dinamo Zagreb este anchetat pentru delapidare. Omul de afaceri Zdravko Mamic a fost chiar condamnat la 6 ani și 6 luni cu executare.

ADVERTISEMENT

Dejan Lovren este de asemenea acuzat pentru aceeași faptă, iar cele două staruri ar putea să își încheie cariera cu o pată neagră și să lase fanilor o ultimă impresie dezamăgitoare. Lovren și Modric ar putea primi între 5 luni și 5 ani de închisoare, anunță jurnaliștii francezi de la L’Equipe.

Fotbaliștii ar fi făcut mărturii mincinoase pentru a-l proteja pe Mamic în dosarul pentru delapidare, deoarece aveau o relație foarte bună cu patronul lui Dinamo Zagreb. Faptele au avut loc în anul 2017.

ADVERTISEMENT

Cazul face referire la transferurile lui Modric la Tottenham, respectiv Lovren la Lyon, iar alături de patronul lui Dinamo Zagreb au fost audiate alte trei persoane la tribunalul din Osijek, unde se judecă speța. Zdravko Mamic a fugit din țară și se află în acest moment în Bosnia, după ce ar fi delapidat 15 milioane de euro.

Luka Modric tocmai a refuzat o ofertă de 200 de milioane de euro

Starul lui Real Madrid ajuns la 37 de ani și-a prelungit contractul până la finalul sezonului și a refuzat o ofertă astronomică din Arabia Saudită. Al-Hilal i-a pus pe masă un contract pe o durată de trei ani în valoare de 200 de milioane de euro!

ADVERTISEMENT

Întotdeauna am spus că nu trebuie să te uiți la ani. Este important ce face jucătorul pe teren, nu contează anii sau pașaportul. Încă îmi este foame să continui să fac lucruri mari și vreau să concurez la cel mai înalt nivel”, și-a explicat mijlocașul central decizia.

Starul croat care a câștigat Balonul de Aur în 2018 are o poveste demnă de un film de Hollywood

Luka Modric a copilărit în Zadar până când a izbucnit Războiul de Independență al Croației, și îl ajuta pe bunicul său să pască oile pe timpul verii. Chiar au apărut imagini cu micuțul Modric, într-un documentar despre lupii din zonă filmat de Pavle Balenovic.

ADVERTISEMENT

Bunicul său a fost ucis în 1991 chiar în fața sa la Jesenice de către rebelii sârbi. Un an mai târziu intra la o academie sportivă și apoi ajungea juniorul lui NK Zadar, care i-a deschis drumul spre fotbalul mare: „La picii de la Zadar, antrenorii ne învățaseră jocul suraviețuirii. La propriu. Suna alarma, alergam, direct de pe teren, în adăposturi. Care ajungea primul, câștiga. Abia peste ani realizam că fuga aceea însemna viață. Eram sărman.

Atât de sărman încât Tomislav Basic, cel care avea grijă de pepinieră, l-a chemat pe tata și i-a spus: ‘Stipe, să-i faci, la tine la fabrică, niște apărători de lemn, cioplite. N-ai bani de unele adevărate, dar să nu-i rupă copilului picioarele!’”, a povestit peste ani „Balonul de Aur”.

ADVERTISEMENT