News

Lukașenko: “Slavă Domnului că la noi e dictatură! Dacă nu ar fi fost, am fi trăit în mizerie. Occidentul mare şi bogat nu are sare!”

Alexandr Lukașenko, președintele Republicii Belarus, a lansat un atac violent la adresa Occidentului, din cauza sancțiunilor economice care au fost impuse Minskului, spunând că el a făcut ordine în țară.
29.04.2022 | 23:29
Lukasenko Slava Domnului ca la noi e dictatura Daca nu ar fi fost am fi trait in mizerie Occidentul mare si bogat nu are sare
ADVERTISEMENT

Preşedintele bielorus Aleksandr Lukaşenko susține că, datorită dictaturii, în Belarus domneşte ordinea şi bunăstarea, în vreme ce Occidentul bogat nu este în stare să extragă suficientă sare pentru locuitorii săi.

Lukaşenko: Occidentul mare şi bogat nu are sare!

Am deschis graniţa pentru ei înainte de Paştele catolic şi de Raduniţa, care va fi peste câteva zile (sărbătoarea numită „Paştile blajinilor sau Paştile morţilor, sărbătorită în lunea de după Duminica Tomii – n.red ). Să vină oamenii din Polonia, din Lituania, din Letonia și să viziteze mormintele rudelor lor, aşa cum a fost întotdeauna. Le-am permis asta fără vize”, s-a lăudat Lukașenko.

ADVERTISEMENT

Şi, ce să vezi, oamenii nu sunt lăsaţi să vină în Belarus. De ce? Pentru că oamenii vin la noi şi cumpără sare. Ei bine, ei nu au sare! Occidentul mare şi bogat nu are sare! Şi pentru ca oamenii să nu spună că bieloruşii trăiesc normal, pur şi simplu nu îi lasă să vină. Asta e întreaga lor democraţie!”, a adăugat Alexandr Lukaşenko.

Slavă Domnului că la noi e dictatură!”, a mai spus preşedintele bielorus, potrivit agenţiei de presă Belta, preluată de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Ce spune despre dictatură fostul șef de colhoz

M-aţi criticat cu toţii: dictatură, dictatură! În schimb, în această dictatură există ordine! Dacă nu ar fi fost dictatură, am fi trăit în mizerie”, a mai spus Lukașenko în fața locuitorilor din Cecersk, un oraş din regiunea Gomel, o zonă care a fost puternic contaminată în urma dezastrului de la Cernobîl.

Lukaşenko, care a vizitat la Cecersk o companie agricolă, promite că Rusia şi Belarus nu vor putea fi „îngenuncheate de Occident”. El susține că sancţiunile impuse de țările din UE și NATO au obligat autoritățile de la Minsk să caute noi oportunităţi. „Tot ceea ce producem se cere astăzi pe piaţa noastră principală – în Rusia, în China şi în alte ţări”, a spus președintele bielorus.

ADVERTISEMENT

Lukașenko este nemulțumit că țara sa a fost supusă sancțiunilor, după ce a permis ca armata rusă să folosească teritoriul Republicii Belarus pentru a invada militar Ucraina. La începutul războiului, Kremlinul a folosit teritoriul bielorus pentru a ataca Kievul, iar ulterior s-au retras tot în Belarus, după ce au pierdut lupta în regiunile Kiev şi Cernigău.