News

Lumina Sfântă nu ajunge în acest an la Suceava, oraș carantinat: ”Credincioșii să aprindă candela în Noaptea de Înviere”

17.04.2020 | 16:04
Lumina Sfanta nu ajunge in acest an la Suceava oras carantinat Credinciosii sa aprinda candela in Noaptea de Inviere
ADVERTISEMENT

Lumina Sfântă nu va ajunge în acest an la Suceava, oraș carantinat. Edilul orașului recomandă credincioșilor să aprindă candela în Noaptea de Înviere, fiecare la casa sa.

Lumina Sfântă nu ajunge în acest an la Suceava, oraș carantinat: ”Credincioșii să aprindă candela în Noaptea de Înviere”

În plină pandemie de coronavirus și într-o perioadă în care orașul e în carantină totală, Lumina Sfântă a Învierii nu va mai ajunge la Suceava.

ADVERTISEMENT

Primarul orașului din Moldova, Ion Lungu, a spus că Lumina Sfântă nu se mai aduce la Suceava, asta deoarece s-ar încălca ordonanţele militare şi acordul dintre MAI şi BOR.

Edilul recomandă credincioșilor să aprindă candele acasă aşa cum au sfătuit unii clerici. Totodată, edilul a recomandat populaţiei, potrivit sfaturilor adresate credincioşilor de către unii ierarhi, ca la ora 24,00 să aprindă Lumina de la candela de acasă.

ADVERTISEMENT

“Vă rog să respectăm acordul şi ordonanţele militare. Municipiul Suceava este cea mai afectată localitate din România, cu peste 1.300 de persoane confirmate pozitiv. Să facem tot posibilul să limităm răspândirea virusului”, a transmis primarul Ion Lungu, conform MonitorulSV.

Locuitorii din Suceava vor primi anafură

Cetățenii din Suceava se vor consola în acest an cu anafura pe care reprezentați ai bisericii o vor împărți. Primarul Lungu a spus că, în condiţiile în care Lumina Sfântă nu va ajunge la Suceava, duminică, la finalul slujbei, voluntari şi personal clerical vor putea împărți anafură.

ADVERTISEMENT

Decizia vine ca urmare a articolului 2 din acordul MAI-BOR, ce prevede că se “distribuie anafura în prima zi de Paşti, la solicitarea credincioşilor”.

”Am văzut opinia unor ierarhi referitor la lumina de Paști, credincioșii la ora 24.00 pot să aprindă lumina de la candela de acasă. Vă rog să respectam Acordul și Ordonanțele Militare. Municipiul Suceava este cea mai afectată localitate din România, cu peste 1.300 de persoane confirmate pozitiv.

ADVERTISEMENT

Să facem tot posibilul să limităm răspândirea virusului. Mulțumesc pentru înțelegere! Doamne ajută!”, a adăugat edilul sucevean pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT