Sport

Luptă cu “târnăcopul și cu lopata” pentru un loc lângă Messi. Anunțul selecționerului Argentinei

Cu 50 de zile înainte de debutul Argentinei la Copa America 2024, concurența pentru un loc în lotul campioanei mondiale este acerbă.
02.05.2024 | 14:52
Lupta cu tarnacopul si cu lopata pentru un loc langa Messi Anuntul selectionerului Argentinei
Nationala Argentinei este campioana mondiala in Qatar 2022 FOTO hepta
ADVERTISEMENT

O convocare preliminară – cu un minimum de 35 de jucători și un maximum de 55 – va fi trimisă duminică la CONMEBOL și va include numele jucătorilor cu șanse de a fi în lotul campioanei mondiale, care își va apăra titlul continental în SUA.

Doar Messi și Di Maria au locul asigurat în lotul lui Scaloni

Chiar dacă are timp să întocmească lista finală de 23 de jucători – aceasta va fi oficializată pe 12 iunie, cu o săptămână înainte de startul competiției – selecționerul Lionel Scaloni are în vizor peste 40 de nume, majoritatea din străinătate.

ADVERTISEMENT

El a spus că fotbaliștii se luptă cu “târnăcopul și cu lopata” pentru un loc lângă Messi și Di Maria, liderii echipei și singurii fotbaliști confirmați pentru competiția, la care Argentina va întâlni, în grupă, Canada, Chile și Peru.

Potrivit cotidianului argentinian Clarin, deși există un nucleu puternic din lotul care a câștigat Cupa Mondială în 2022, pot apărea și surprize, concurența fiind acerbă, pornind de la postul de portar, acolo unde Walter Benítez, absent în Qatar, este pe punctul de a deveni campion în Olanda cu PSV Eindhoven.

ADVERTISEMENT

În apărare, Nahuel Molina, Cuti Romero, Nicolás Otamendi, Germán Pezzella și Nicolás Tagliafico par siguri de locul lor, dar există unii membri ai lotului de acum doi ani, care nu și-au confirmat încă locul în echipă.

Juan Foyth, care nu a mai jucat la Villarreal din 9 decembrie din cauza unei accidentări la umăr care a dus la o intervenție chirurgicală, iar Lisandro Martinez a prins doar 11 meciuri pentru Manchester United în acest sezon.

ADVERTISEMENT

New -entry se anunță Marcos Senesi (Bournemouth), fundașul cu cea mai mare participare la goluri în Premier League (patru goluri, patru pase de gol). Pretenții ridică și Nehuén Pérez, de la Udinese, care pare o alternativă multifuncțională având în vedere inactivitatea prelungită a lui Foyth.

La mijlocul terenului, situația pare ceva mai clară. Enzo Fernandez a fost operat de hernie inghinală, dar speră să-și revină până în iunie. Alexis MacAllister este un permanent într-o echipă a lui Liverpool care începe să resimtă uzura sfârșitului de eră Klopp, dar care îl are ca axă fotbalistică pe argentinian. Rodrigo de Paul, Leandro Paredes și Guido Rodriguez sunt și ei de bază.

ADVERTISEMENT

Acestor nume li se adaugă  Exequiel Palacios – una dintre vedetele campioanei din Bundesliga, Bayer Leverkusen și Facundo Buonanotte, a cărui creștere la Brighton a fost evidentă.

Convocarea lui Paulo Dybala, o mare necunoscută

În atac, au locul bătut în cuie doar Julian Alvarez, de la Manchester City și Lautaro Martinez, câștigător al titlului în Serie A, cu Inter Milano. Pe listă e și Alejandro Garnacho, care a debutat împotriva Costa Ricăi și care a jucat la Manchester United: 45 de meciuri, 9 goluri și 5 pase de gol.

Necunoscută este situația lui Paulo Dybala, care, deși a jucat 35 de meciuri pentru Roma (16 goluri, 10 pase decisive), nu a mai putut juca pentru echipa națională din 29 martie anul trecut.

Lotul preliminar al Argentinei pentru Copa America (20 iunie – 14 iulie)

PORTARI

Emiliano Martínez (Aston Villa), Franco Armani (River Plate), Walter Benítez (PSV Eindhoven), Gerónimo Rulli (Ajax), Juan Musso (Atalanta)

FUNDAȘI

Nahuel Molina (Atletico Madrid), Cristian Romero (Tottenham), Nicolás Otamendi (Benfica), Nicolás Tagliafico (Lyon), Gonzalo Montiel (Sevilla), Germán Pezzella (Betis Sevilla), Lisandro Martínez (Manchester United), Nehuén Pérez (Udinese), Marcos Acuña (Sevilla), Juan Foyth (Villareal), Marcos Senesi (Bournemouth), Pablo Maffeo (Mallorca), Facundo Medina (Lens), Valentín Barco (Brighton), Nicolás Valentini (Boca Juniors), Lucas Martínez Quarta (Fiorentina)

MIJLOCAȘI

Rodrigo De Paul (Atletico Madrid), Leandro Paredes (AS Roma), Giovani Lo Celso (Tottenham), Alexis Mac Allister (Liverpool), Enzo Fernández (Chelsea), Exequiel Palacios (Leverkusen), Guido Rodríguez (Betis), Facundo Buonanotte (Brighton), Valentín Carboni (Monza), Thiago Almada (Atlante United), Matías Soulé (Frosinone), Lucas Ocampos (Sevilla)

ATACANȚI

Lionel Messi (Inter Miami), Ángel Di María (Benfica), Julián Álvarez (Manchester City), Lautaro Martínez (Inter Milano), Nicolás González (Fiorentina), Paulo Dybala (AS Roma), Alejandro Garnacho (Manchester United), Ángel Correa (Atletico Madrid)

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot...
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău: datoria a depăşit 50% din PIB, iar deficitul e deja peste 3%
Jurnalista care s-a iubit cu Ion Ţiriac, apariţie răvăşitoare pe plajă. Este cu...
Jurnalista care s-a iubit cu Ion Ţiriac, apariţie răvăşitoare pe plajă. Este cu 31 de ani mai tânără decât miliardarul
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
BANI pentru ROMÂNI! Ajutoare financiare pentru PERSOANELE SINGURE și FAMILIILE NEVOIAȘE
BANI pentru ROMÂNI! Ajutoare financiare pentru PERSOANELE SINGURE și FAMILIILE NEVOIAȘE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Vine vara în România. Vremea se schimbă radical
Vine vara în România. Vremea se schimbă radical
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile...
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile pasagere şi a treia căsătorie
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților