Sport

Leo Messi, în lotul Argentinei pentru amicalele din martie. Surprizele lui Scaloni

Lero Messi a fost inclus de selecționerul Lionel Scaloni în lotul pentru partidele amicale ale Argentinei din această lună.
04.03.2024 | 09:00
Leo Messi in lotul Argentinei pentru amicalele din martie Surprizele lui Scaloni
Lero Messi a fost inclus de selecționerul Lionel Scaloni în lotul pentru partidele amicale ale Argentinei din această lună. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Campioana mondială ar fi trebuit să susțină în această perioadă un turneul în China, însă acesta a fost anulat după ce superstarul de 36 de ani nu a jucat într-un meci eveniment pe care Inter Miami l-a avut în Hong Kong.

Leo Messi, convocat pentru amicalele Argentinei din această lună

După ce chinezii au anulat turneul naționalei Argentinei, șefii federației de la Buenos Aires s-au mișcat repede și au antamat două partide de verificare pe tărâm american cu El Salvador și Costa Rica.

ADVERTISEMENT

Selecționerul Lionel Scaloni a dezvăluit numele jucătorilor convocați la naționala Argentinei pentru acest două amicale programate la 23 și 27 martie, la Philadelphia și Los Angeles, iar Leo Messi nu lipsește de pe listă.

Scaloni a pregătit și câteva surprize, cum ar fi convocarea tânărului fundaș Valentin Barco, un produs al echipei Boca Juniors, care a ajuns recent la clubul englez Brighton. Barco s-a făcut remarcat la naţionala U23 care s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris.

ADVERTISEMENT

Fundaşul central Marcos Senesi, de la Bournemouth, a fost convocat în locul lui Lisandro Martinez (Manchester United), accidentat, iar atacantul Paulo Dybala, care a lipsit din ultimele meciuri, a revenit în lot.

Cei 26 de jucători convocați pentru aceste două jocuri de pregătire sunt următorii:

  • Portari: Emiliano Martinez, Walter Benitez, Franco Armani
  • Fundași: German Pezzella, Nehuen Perez, Nicolas Otamendi, Cristian Romero, Nicolas Tagliafico, Marcos Senesi, Valentin Barco, Nahuel Molina
  • Mijlocași: Exequiel Palacios, Rodrigo De Paul, Alexis Mac Allister, Leandro Paredes, Enzo Fernandez, Giovani Lo Celso, Nico Gonzalez
  • Atacanți: Alejandro Garnacho, Facundo Buonanotte, Valentin Carboni, Angel Di Maria, Lionel Messi, Julian Alvarez, Lautaro Martinez, Paulo Dybala
ADVERTISEMENT

Messi, nominalizat pentru un nou trofeu

Starul lui Inter Miami este din ce în ce mai urmărit în SUA și a depășit borna de 500 de milioane de fani pe contul său oficial de Instagram. Astfel, Messi se află pe locul doi în topul celor mai urmărite staruri de pe planetă după Cristiano Ronaldo.

Mutarea în MLS i-a adus campionului mondial nu mai puțin de 2,1 milioane de fani pe Instagram doar în ultimele 30 de zile. Messi este doar al doilea om care reușește să depășească pragul de 500 de milioane de urmăritori.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi a fost nominalizat la premiul sportivul anului 2023 în cadrul galei Laureus World Sports Awards. Campionul mondial se luptă pentru trofeu cu Novak Djokovic, liderul din clasamentul ATP, și pilotul Max Verstapen, campion în ultimii trei ani la Formula 1.

ADVERTISEMENT