Sport

Sărbătoare la Leverkusen după câștigarea în premieră a titlului! Fanii au invadat terenul. Xabi Alonso, baie cu bere. Video

Leverkusen a câștigat primul titlu din istoria clubului. Trupa lui Xabi Alonso și-a asigurat matematic trofeului după victoria cu Werder Bremen, scor 5-0.
14.04.2024 | 21:35
Sarbatoare la Leverkusen dupa castigarea in premiera a titlului Fanii au invadat terenul Xabi Alonso baie cu bere Video
Bayer Leverkusen a câștigat pentru prima dată titlul în Germania, după ce a învins, pe teren propriu, scor 5-0, formația Werder Bremen, în etapa a 29-a din Bundesliga. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
14-04-2024
18:50

Leverkusen, primul titlu din istorie

Bayer Leverkusen a câștigat pentru prima dată titlul în Germania, după ce a învins, pe teren propriu, scor 5-0, formația Werder Bremen, în etapa a 29-a din Bundesliga.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Victor Boniface (25, penalty), Granit Xhaka (60) și Florian Wirtz (68, 83, 90). Leverkusen și-a asigurat matematic titlul în Bundesliga, având un avans de 16 puncte față de Bayern Munchen înaintea ultimelor 5 etape.

Este primul titlu de campioană din istoria lui Bayer și pentru prima oară din 2012 când titlul este câștigat de altă echipă în afara lui Bayern Munchen – campioana ultimelor 11 ediții ale Bundesligii. În plus, Leverkusen nu a suferit nicio înfrângere în acest sezon, în nicio competiție.

Victoria cu Werder Bremen și primul titlu din istorie a fost sărbătorit cu mult fast de cei 30.000 de fani prezenți pe BayArena. Aceștia au invadat terenul înainte de ultimul fluier, însă în cele din urmă au lăsat jocul să se încheie.

Au revenit pe gazon după finalul întâlnirii și au petrecut alături de favoriți. După ce fanii și jucătorii lui Bayer Leverkusen au sărbătorit titlul pe teren, spectacolul s-a mutat la vestiar, acolo unde Xabi Alonso a fost stropit cu bere.

”Este un moment special să câștigi Bundesliga. Este pentru prima dată în istoria lui Leverkusen, după 120 de ani. Este o mare onoare să fac parte din această istorie. Poate că este sănătos și pentru campionat și pentru fotbalul german faptul că o altă echipă câștigă titlul.

Faptul că am reușit noi este o mare onoare. Este un moment grozav, este un moment de sărbătoare. Trebuie să ne bucurăm de ziua de azi, să sărbătorim cu prietenii și familiile. Este ceva special să câștigi Bundesliga pentru prima dată”, a declarat tehnicianul spaniol.

Leverkusen mai are de împlinit un hop pentru a-și trece matematic în cont primul titlu din istoria clubului. Echipa antrenată de Xabi Alonso o înfruntă pe Werder Bremen, duminică, 14 aprilie, ora 18:30, în etapa a 29-a din Bundesliga. Cu o victorie, „farmaciștii” nu mai pot pierde titlul.

Leverkusen se pregătește de sărbătoare! Gest inedit pentru Xabi Alonso, care oprește supremația lui Bayern Munchen în Bundesliga

Leverkusen este la un pas de a câștiga primul titlu din istoria de 120 de ani a clubului. Echipa din orașul cu aproximativ 164.000 de locuitori din Germania poate celebra câștigarea campionatului duminică după-amiază, pe BayArena din Leverkusen, contra unui adversar accesibil.

ADVERTISEMENT

Werder Bremen ocupă locul 12 în Bundesliga și are o serie negativă de 6 meciuri consecutive fără victorie în campionat. Sărbătoarea a început încă din dimineața meciului. Orașul a fost împodobit de suporteri cu steaguri și baloane în culorile clubului.

Totodată, suporterii lui Leverkusen au redenumit strada care duce la stadion după Xabi Alonso. Liderul din Bundesliga are o serie incredibilă de 42 de meciuri consecutive fără eșec în toate competițiile. Totodată, nemții au 7 victorii consecutive în toate competițiile.

ADVERTISEMENT

Xabi Alonso va opri seria de invincibilitate a lui Bayern Munchen

Leverkusen nu doar că va câștiga campionatul, ci va opri o serie incredibilă ce aparține lui Bayern Munchen. Cel mai titrat club din Germania ocupă locul 2 în Bundesliga, la 13 puncte distanță, dar cu un meci în plus.

„Bavarezii” au cucerit 11 ani la rând titlul în Germania. Seria invincibilă a lui Bayern Munchen poate fi oprită duminică după-amiază pe BayArena, dacă Leverkusen câștiga cu Werder Bremen. Xabi Alonso este antrenorul care reușește să oprească perioada de dominare a lui Bayern în Germania după Jurgen Klopp.

ADVERTISEMENT

Actualmente la Liverpool, antrenorul german a câștigat titlul cu Borussia Dortmund în sezonul 2011/2012. De asemenea, Leverkusen și Xabi Alonso ar putea depăși recordul stabilit de Juventus în sezonul 2011/2012 (42 de meciuri consecutive fără înfrângere).

Suporterii lui Leverkusen, pregătiți de victorie

Suporterii lui Leverkusen au dat năvală pe străzile orașului și au pornit spre stadion cu aproximativ 4 ore înainte de fluierul de start al meciului. În cazul în care va câștiga cu Werder Bremen, Leverkusen ar acumula 79 de puncte.

ADVERTISEMENT

Astfel, distanța dintre lider și principalele urmăritoare, Bayern și Stuttgart, ar fi de 16 puncte, cu 5 etape rămase până la finalul sezonului. Leverkusen are șansa de a acumula în total 94 de puncte până la finalul sezonului.

„Farmaciștii” pot doborî recordul de puncte obținut de Bayern Munchen în sezonul 2012/2013. „Bavarezii” au acumulat atunci 91 de puncte și au câștigat campionatul fără prea mari probleme. De asemenea, Leverkusen ar putea deveni prima echipă din Germania care câștigă campionatul fără înfrângere.

ADVERTISEMENT