Life

Lux și opulență pentru Mircea Dinescu. Se învârte soarele după conacul poetului

Cum arată superbul conac lui Mircea Dinescu din județul Dolj. Aici s-a retras emblematicul poet român în urmă cu câțiva ani.
08.02.2024 | 23:09
Lux si opulenta pentru Mircea Dinescu Se invarte soarele dupa conacul poetului
Cum arată casa lui Mircea Dinescu. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Casa pe care Mircea Dinescu o deține în județul Dolj, la Cetate, atrage mulți turiști. Proprietatea turistului este una impresionantă și nu este de mirare că poetul a decis să se retragă aici cu câțiva ani în urmă.

Cum arată conacul lui Mircea Dinescu

În urmă cu câțiva ani, Mircea Dinescu a ales să se retragă departe de agitația orașului și s-a mutat în județul Dolj, acolo unde deține un conac impresionant, care atrage o mulțime de turiști.

ADVERTISEMENT

Proprietatea poetului în vârstă de 73 de ani poartă numele de Portul Cultural Cetate și este amplasat într-o zonă superbă și liniștită. Construcția a fost ridicată peste un port cerealier vechi, abandonat.

În urma renovărilor, locul a devenit un centru al culturii și al artei. Cei interesați îl pot vizita și, în plus, conacul mai găzduiește training-uri, conferințe sau întâlniri artistice și culturale.

ADVERTISEMENT

Locația se află la trei kilometri de sat și este înconjurată de păduri, astfel că este ideală pentru cei care au nevoie de puțină relaxare și vor să ia o gură de aer proaspăt, nefiind de mirare că și Mircea Dinescu a ales să stea aici.

În apropiere este și o plajă

Conacul este deschis turiștilor, având o capacitate de 40-50 de oameni, ce au la dispoziție camere individuale, dar și apartamente spațioase. Dar pot fi organizate aici și petreceri private și evenimente.

ADVERTISEMENT
mircea dinescu conac iarbă casă ghiveci
Așa arată conacul lui Mircea Dinecsu.
Sursa foto: colaj Fanatik

Din 1998 până în 2007, în casă au existat tabere de artiști și tot atunci au pornit renovările. Ideea a venit din partea fundației lui Mircea Dinescu în 1994, Mircea Dinescu Poetry Foundation.

Aceasta a avea ca obiectiv susținerea artiștilor. În aceste condiții, au existat colaborări cu persoane din mai multe domenii, ca teatru, muzică, cinematografie sau arte plastice.

ADVERTISEMENT

De altfel, în aproprierea conacului lui Mircea Dinescu se află și o plajă unde turiștii pot să se bucure de plajă, nisip și liniște. Aceștia au la dispoziție umbreluțe din stuf și mulți aleg această destinație, scrie cancan.ro. 

ADVERTISEMENT