News

Magazinele Lidl din România își reduc programul de funcționare. Care va fi noua oră de închidere

Lidl România anunță modificări privind programul de funcționare al magazinelor. Decizia se va aplica de luni, 26 septembrie. Care va fi noua oră de închidere.
23.09.2022 | 15:37
Magazinele Lidl din Romania isi reduc programul de functionare Care va fi noua ora de inchidere
Care e noul program de funcționare pentru magazinele Lidl din România. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pentru a face economie la energie și a evita facturile uriașe, magazinele Lidl din România își reduc programul de funcționare.

Programul de funcționare pentru magazinele Lidl din România

Programul magazinelor Lidl din țară, care funcționează în prezent până la ora 22.00, va fi redus cu o oră, până la 21.00.

ADVERTISEMENT

Vineri, retailerul Lidl a emis un comunicat în acest sens pentru cei de la Economica.net. Măsura se aplică de luni, 26 septembrie. Toate magazinele vor avea același program.

”Este foarte important pentru noi să operăm în clădiri prietenoase cu mediul și, de aceea, toate magazinele noastre sunt eficiente din punct de vedere energetic.

ADVERTISEMENT

Astfel, având în vedere angajamentul nostru de a fi o companie cât mai sustenabilă, dar și contextul neobișnuit pe care îl traversăm, introducem o serie de măsuri suplimentare de optimizare a consumului de energie”, informează compania.

Din 26 septembrie, orarul de funcționare al magazinelor Lidl la nivel național se modifică astfel:

ADVERTISEMENT
  • De luni până sâmbătă, programul de funcționare va fi între 7.30 – 21.00.
  • Duminică, programul de funcționare va fi între 8.00 – 19.00

După ce Lidl a anunțat oficial reducerea programului de funcționare, pentru a face economie la electricitate, și ceilalți retaileri analizează soluții similare.

ADVERTISEMENT

În prezent, în cadrul Asociației Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) se discută despre astfel de măsuri.

”Deciziile vor fi luate de fiecare rețea în parte”, a spus George Bădescu, directorul executiv al AMRCR, pentru sursa citată.

Marile lanțuri de magazine, afectate de ultima OUG pe energie a Guvernului

Marile lanțuri de hipermarketuri din țară se află într-o situație extrem de dificilă după adoptarea OUG 119/2022 pe energie la data de 1 septembrie.

Până în toamnă, retailerii beneficiau de plafonarea prețului la energie, plătind 1 leu/kWh, indiferent de furnizor sau de prețul de contract.

După această Ordonanță, marile magazine plătesc prețul pieței. Au existat voci din politică în ultima perioadă care au spus că și acești agenți comerciali ar trebui să beneficieze de plafonarea parțială (pentru 85% din consum) la 1 leu/kWh.

ADVERTISEMENT
Tags: