News

Magazinele unde hainele au reducere de 80%. De aici poți cumpăra foarte ieftin

Transformarea industriei de modă în România. Tendințele către sustenabilitate și second-hand tot mai dorite de oameni
21.04.2024 | 12:32
Magazinele unde hainele au reducere de 80 De aici poti cumpara foarte ieftin
Moda se îndreaptă tot mai mult către second-hand, iar hainele pot fi cumpărate la prețuri foarte mici. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Viitorul industriei fashion se îndreaptă către segmentul second-hand. Retailerii de modă de talie mare introduc în peisajul românesc posibilitatea achiziționării produselor pre-owned.

Haine cu reduceri imense în magazinele vintage

Asta înseamnă că vom avea oportunitatea să vindem sau să reparam hainele pe care nu le mai purtăm, direct la brandul de la care le-am achiziționat inițial.

ADVERTISEMENT

Tinerii se află în fruntea acestui trend, fiind cei mai receptivi la ideea de a achiziționa articole vestimentare sau accesorii second-hand. Ei doresc să se îmbrace în mod corespunzător, dar sunt și extrem de atenți la cheltuieli.

Multe persoane sunt pasionate de magazinele second-hand și vintage, căutând comori vestimentare atât în țară, cât și în străinătate. În România, astfel de afaceri cunosc o creștere semnificativă.

ADVERTISEMENT

În trecut, acest tip de magazine erau preferate în special de categoriile cu venituri mai mici și de persoanele mai în vârstă. În prezent, însă, ele atrag un public larg, inclusiv categorii sociale diverse, care apreciază unicatul și originalitatea produselor pe care le găsesc aici, indisponibile în mall-uri.

„Oamenii au început foarte reticenţi să cumpere, mai mult categoriile de oameni cu venituri mai reduse, persoane mai în vârstă. În ziua de astăzi, vin toate categoriile sociale. Găsesc aici articole pe care nu le găsesc la mall, sunt unicat”, a spus Ana Ciorap, proprietar magazine SH pentru Observator.

ADVERTISEMENT

Marii retaileri adoptă trendul de reciclare

De la hainele chic și de designer, găsite în trecut în magazinele second-hand, trendul s-a extins și la marile branduri de retail, care adoptă acum o abordare mai sustenabilă: reciclarea, repararea și revânzarea produselor.

Industria hainelor second-hand și vintage a câștigat o amploare considerabilă în România, cu estimări conform cărora unul din zece produse achiziționate va fi cu siguranță second-hand.

ADVERTISEMENT

Prețurile atrăgătoare, cum ar fi această jachetă care într-un magazin obișnuit ar costa peste 1000 de lei, pot fi găsite în magazinele second-hand cu doar 200 de lei.

 „Zona de sustenabilitate în fashion va creşte. Oamenii vor avea mult mai mult acces la diferite alternative. Sunt noi directive europene, iar brandurile vor trebui să se adapteze”, transmite Mara Eliza Barza, PR fashion sustenabil, pentru sursa citată.

Cu toate acestea, există voci critice care susțin că această mișcare spre sustenabilitate ar putea fi doar o strategie de marketing, menită să ascundă scopul real al producției crescute de haine.În loc să ofere rambursări, brandurile oferă adesea discounturi, încurajându-i pe clienți să reinvestească banii în propriile lor produse.

În mediul online, hainele purtate sunt vândute cu sume considerabile, reflectând tendința crescândă de a aprecia produsele de calitate, durabile și mai puțin consumiste.

Trendul hainelor la mâna a doua nu este singurul care prinde tot mai mult printre iubitorii de modă. Casele de modă de prestigiu vând acum îmbrăcăminte și încălțăminte cu aspect uzat, rupte sau pătate, la prețuri exorbitante.

ADVERTISEMENT