Life

Ce întrebări trebuie să pui când vrei să-ți cumperi o mașină second hand. Dacă nu primești răspuns la ele îți poți lua țeapă

Ce întrebări e bine să pui când vrei să cumperi o mașină second hand. Îți poți lua țeapă dacă nu primești răspunsuri la ele.
12.04.2024 | 10:35
Ce intrebari trebuie sa pui cand vrei sati cumperi o masina second hand Daca nu primesti raspuns la ele iti poti lua teapa
Ce întrebări să pui atunci când vrei să-ți cumperi o mașină second hand. Sursa foto: Freepik/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Iată ce întrebări trebuie să pui atunci când vrei să achiziționezi o mașină second hand. E important să primești răspuns la ele, altfel își poși lua țeapă.

Ce întrebări trebuie să pui când vrei să-ți cumperi o mașină second hand

Prima întrebare pe care e bine să o pui atunci când ai de gând să cumperi o mașină la mâna a doua este “De ce vinzi mașina?”. În general, cineva care își vinde autoturismul o face pentru a-și achiziționa unul nou, mai potrivit pentru nevoile sale.

ADVERTISEMENT

Există și situații în care mașinile pot avea probleme tehnice. În astfel de cazuri, cei mai mulți nu vor recunoaște acest lucru în fața ta. Dacă nu primești un răspuns la această întrebare, atunci ar trebui să te gândești de două ori înainte de a cumpăra mașina.

O altă întrebare importantă pe care trebui să o pui proprietarului unei mașini care își dorește să o vândă e “Care este istoricul reparațiilor?”. Nu trebuie să achiziționezi un autoturism fără a ști istoricul acestuia, indiferent de cât de bine arată.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, mașina ar putea avea probleme care nu sunt foarte evidente. În cazul în care a avut o reparație majoră, nu ar fi bine să cumperi mașina respectivă.

De asemenea, este bine să întrebi câți proprietari a avut mașina în trecut. Chiar dacă autoturismul este în stare impecabilă, da a mai fost deținut de două sau trei persoane înainte, atunci înseamnă că ceva ar putea fi în neregulă.

ADVERTISEMENT

De ce să conduci mașina înainte să o cumperi

Atunci când cumperi o mașină second hand, e nevoie de un test-drive pentru a vedea dacă totul este în regulă. Verifică mai întâi exteriorul acesteia, apoi interiorul și partea tehnică, potrivit promotor.ro. Pentru a putea face acest lucru, întrebarea “Pot să conduc mașina?” este necesară.

Anumite probleme pe care le-ar putea avea mașina respectivă pot fi observate numai în momentul în care o conduci, așa că nu uita să soliciți un test-drive de la persoana de la care vrei să o cumperi.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă ai cunoștințe despre buna funcționare a unei mașini, este bine ca aceasta să fie dusă la un centru de specialitate pentru o verificare tehnică.

Astfel, întreabă actualul proprietar al acesteia dacă poți duce mașina la un service pentru verificare. În acest fel, dacă mașina are probleme, poți afla despre acestea mult mai ușor decât pe cont propriu.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot...
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău: datoria a depăşit 50% din PIB, iar deficitul e deja peste 3%
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților