Life

Magda Catone, la 10 ani de la moartea lui Șerban Ionescu. ”Suntem cu toții o apă și-un pământ”

La 10 ani de la pierderea lui Șerban Ionescu, mama fiului său, Magda Catone îi duce cu mândrie numele mai departe celui care a fost unul dintre cei mai mari actori ai țării.
21.11.2022 | 17:32
Magda Catone la 10 ani de la moartea lui Serban Ionescu Suntem cu totii o apa siun pamant
Magda Catone, la 10 ani de la moartea lui Șerban Ionescu. Sursa foto: facebook/ montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Astăzi, pe data de 21 noiembrie 2022, Șerban Ionescu a împlinit 10 ani de când a încetat din viață. Marele actor, unul dintre numele grele din teatrul românesc, a activat la Târgu Jiu, apoi în București, la Teatrul de Comedie, la Teatrul Odeon și la Teatrul Național.

10 ani de la moartea lui Șerban Ionescu. Magda Catone: ”Am făcut o pomenire”

Diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică, actorul își pierdea viața din cauza maladiei incurabile care a dus la pierderea progresivă a anumitor celule nervoase din creier și măduva spinării. Mersul, vorbitul, mâncatul și alte funcții fundamentale ale corpului i-au fost afectate, iar într-un final nimic nu a mai putut fi făcut și a încetat din viață.

ADVERTISEMENT

Căsătorit timp de aproximativ 30 de ani cu Magda Catone, Șerban Ionescu a devenit tată în 1997, când a venit pe lume unicul lui fiu, Carol. Înaintea decesului, Șerban Ionescu și mama fiului lui erau în divorț, asta după ce actorul o acuza de infidelitate.

La un deceniu de la moartea lui, Magda Catone face declarații exclusive despre pomenirea celui care a fost marele actor Șerban Ionescu, dar și despre Festivalul de teatru și film ”Șerban Ionescu”, realizat în cinstea memoriei lui.

ADVERTISEMENT

Am făcut o pomenire la biserică. Au fost alături de mine prietenii și finii noștri.

Mai multe am făcut în cadrul festivalului care este la ediția a treia. Anul acesta a l-am făcut la 2 mai (n.r. stațiunea) între 17 și 23 iulie. Deja am vorbit și pentru anul viitor.

Am hotărât să-l facem între 22 și 30 iulie. Trebuie întotdeauna făcute lucrurile din vreme pentru că trebuie făcute acte pentru bani. În primul rând, avem susținerea Ministerului Culturii, Primăria Limanu și alți sponsori”, a dezvăluit Magda Catone.

ADVERTISEMENT

Magda Catone: ”Parcă nu îmi vine să cred că au trecut 10 ani”

Rămasă soția lui, pentru că nu au apucat să mai finalizeze actele de divorț, actrița mărturisește că în acest deceniu multe s-au întâmplat și parcă nu a avut timp să conștientizeze cât de repede a trecut timpul de la trecerea lui în neființă.

Deși separați în ultima perioadă de viață, Magda Catone a încercat să îi ducă numele mai departe. Filmele lui, dar și spectacolele sunt exemple demne de urmat de cei care vin din urmă în lumea teatrului. Șerban Ionescu, fiind un deschizător de drumuri pentru noua generație.

ADVERTISEMENT

Parcă nu îmi vine să cred că au trecut 10 ani. Însă, a trecut în timpul acesta pandemia. Ne-am vaccinat și ne-a omorât covidul, unii au murit în război. Și nu am mai avut timp să ne gândit la cum trec anii. Și așa este pe toată planeta. Până la urmă suntem cu toții o apă și-un pământ.

Deși el nu mai este printre noi, am încercat să îi ducem numele mai departe. Au rămas filme lui, iar noi, familia, le ținem memoria vie prin munca lor, care bucură. Filmele și spectacolele lui filmate, ca să poată crește și cei care vin din urmă sub umbra oblăduitoare a celor care nu mai sunt, dar care au fost deschizători de drumuri”, a mai punctat văduva lui Șerban Ionescu.

Fiul lui Șerban Ionescu își ascunde numele

Magda Catone și Șerban Ionescu au avut un singur fiul împreună, pe Carol. Tânărul de 25 de ani le-a călcat pe urme părinților din punct de vedere profesional, dar, a făcut-o fără să se folosească de numele lor. Chiar celebra actriță susține că o rejectează, o ține la distanță din dorința de a nu fi cumva considerat copilul mamei sau al tatălui.

Nu știu dacă mai sunt și alții ca și al meu, dar în generația asta foarte mult nu prea așteaptă sfaturi de la noi. Își văd de treabă, ba chiar ne rejectează așa, ne țin la distanță. Din dorința de a fi independent și de a nu fi cumva considerat copilul mamei sau al tatălui.

De multe ori notorietatea este văzută în sensul ăsta, al unei zestre care te obligă și te pune într-o situație sub presiune. Și așa mai bine evită, să nu se știe că are și numele Ionescu pe acolo. Vrea să fie văzut ca și copilul oricui în fața altor actori cunoscuți”, a mai precizat actrița.

De ce nu vrea Magda Catone să devină soacră și bunică?

În ceea ce privește viața de soacră și bunică, Magda Catone afirmă că aceste cuvinte nu au fost folosite în familia lor până acum. Fiul lui Șerban Ionescu și-a urmat inima și s-a mutat cu aleasa lui, dar, departe de actriță gândul de a-și face o familie și a ajunge Carol la altar.

Fiul nostru este actor și o să aibă o premieră în săptămâna 16 -19 decembrie la Teatru Dramaturgilor Români. Nu mai stă cu mine, stă și el cu o iubită. Este la vârsta la care te îndrăgostești și stai cu cine îți e mai drag.
Nu știu dacă voi fi soacră curând. Cum o vrea Dumnezeu. Încă n-am auzit expresia asta la mine prin familie. Nu s-a vehiculat. Bunică nu. Să o luăm în ordinea firească a lucrurilor”
, a completat Magda Catone.

Magda Catone: ”Bucuroși le-o duce toate, de e pace, de-i război”

Așa cum pentru toată lumea, partea financiară dă bătăi de cap în ultima perioadă, se pare că este o problemă cu care se confruntă și celebra actriță și fiul ei. Deși se întreține singur din proiectele pe care le are la teatru, Magda Catone ne-a povestit că lipsa unui angajament pe termen lung dă bătăi de cap.

Financiar se descurcă singur. Nu are un angajament la teatru, dar a avut tot timpul proiecte și a funcționat bine așa, adică destul de egal ca activitate. Dar, într-adevăr, a avea un angajament pe vremurile astea, în profesia pe care o iubești și o faci este ideal. Va veni și vremea sa. E greu să nu ai un loc de muncă sigur. Nu știu ce o să facem. Bucuroși le-o duce toate, de e pace, de-i război”, a conchis văduva lui Șerban Ionescu.

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e...
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e de subestimat!”. Ce spune despre micii din Obor VIDEO
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară,...
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară, începând cu ora 12.00. Avertizarea emisă de ANM
Imagini fabuloase cu apartamentul de peste 2.000 de metri pătraţi al lui Ion...
Imagini fabuloase cu apartamentul de peste 2.000 de metri pătraţi al lui Ion Ţiriac. Luxul de care are parte miliardarul român
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
MOSCOVA AMENINȚĂ ROMÂNIA! Atac dur chiar de la KREMLIN la adresa BUCUREȘTIULUI
MOSCOVA AMENINȚĂ ROMÂNIA! Atac dur chiar de la KREMLIN la adresa BUCUREȘTIULUI
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
O nouă taxă pe capul românilor. Va fi scandal național
O nouă taxă pe capul românilor. Va fi scandal național
Valeriu Gheorghiţă a confirmat chiar la postarea făcută de Monica Bârlădeanu!
Valeriu Gheorghiţă a confirmat chiar la postarea făcută de Monica Bârlădeanu!
STENOGRAME. Noi detalii din dosarul generalilor SRI Coldea și Dumbravă. „N-are cum să...
STENOGRAME. Noi detalii din dosarul generalilor SRI Coldea și Dumbravă. „N-are cum să nu aibă putere, mă. Îi are pe toți la mână”
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care...
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care putea schimba istoria țării