Sport

„Mai ai bucuria fotbalului când nu ești plătit 5 luni?” Fostul antrenor al Rapidului dă din vestiarul vișiniu

Mihai Iosif, fostul antrenor al Rapidului, a dezvăluit cât de grea a fost perioada în care jucătorii clubului din Giulești nu erau plătiți timp de 5 luni.
02.05.2024 | 16:45
Mai ai bucuria fotbalului cand nu esti platit 5 luni Fostul antrenor al Rapidului da din vestiarul visiniu
„Mai ai bucuria fotbalului când nu ești plătit 5 luni?” Fostul antrenor al Rapidului dă din vestiarul vișiniu. Sursa foto: fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Mihai Iosif, fostul antrenor al celor de la Rapid București, a fost invitat special la emisiunea Suflet de Rapidist, emisiune care este live în fiecare zi de marți, de la ora 13:30, pe site-ul FANATIK.RO.

Mihai Iosif a dezvăluit cât de grea a fost perioada în care jucătorii nu erau plătiți la timp: „Îți piere și bucuria de a fotbal”

Miță Iosif, fostul tehnician al clubului din Giulești, a dezvăluit, la Suflet de Rapidist, cât de grea a fost perioada de 5 luni, perioadă în care jucătorii de la Rapid nu au văzut niciun ban din partea conducerii.

ADVERTISEMENT

„Îți piere și  bucuria de a juca fotbal când nu ești plătit. Nu te întreabă de la lumină dacă ai primit salariul, de asta trebuie niște lucruri puse la punct. Chiar dacă dai un salariu mai mic decât cel din contract, măcar dă-l la timp. Oriunde, nu contează liga, oriunde ar trebui să se procedeze la fel.

Dă-i salariu la timp, ce i-ai promis. Până la urma e fotbalist profesionist și pentru asta e plătit, ăsta e rolul lui. Îți piere de multe ori cheful. Este foarte dificil să lucrezi cu astfel de jucători, este extrem de greu. Înaintea antrenamentelor mai vin jucătorii și te mai întreabă de salariu. E greu, tu trebuie să fii un liant între conducere și jucători. Dar până la urmă tu stai cu ei acolo.

ADVERTISEMENT

Conducerea dacă nu dă banii, clar nu vine în cantonament, iar după jucătorul te percepe ca și cum ai fi de partea conducerii. Ești pus la mijloc fără a avea vreo vină.

E greu de gestionat o asemenea situație pentru oricine, indiferent de club și de experiență. Iar asta afectează rezultatele și după tot antrenorul e de vină”, a declarat Mihai Iosif la Suflet de Rapidist.

ADVERTISEMENT

Mihai Iosif: „Jucătorul nu mai este pregătit mental”

Mihai Iosif, care a debutat în lumea fotbalului la doar 17 ani, este de părere că un antrenor nu ar trebui să meargă niciodată la o echipă care nu achită salariile la timp.

„Jucătorul nu mai este pregătit mental într-o astfel de situație. Îți înmulțești problemele fără a avea tu vreo vină. Antrenorul ar trebui să nu se ducă la un club unde jucătorii sunt de 3-4 luni neplătiți, pentru că e greu să faci tu ceva.

ADVERTISEMENT

Indiferent cât ți-ai dori, e greu să faci ceva. E fotbal profesionist, tu joci pentru un salariu. Cred că Federația de Fotbal ar trebui să facă un fond de salariu la fiecare club. Ar aduce o oarecare liniște pentru anumite echipe”, a mai declarat Mihai Iosif la Suflet de Rapidist.

„Mai ai bucuria fotbalului când nu ești plătit 5 luni?”

ADVERTISEMENT