News

Mai multe blocuri din Aninoasa stau să cadă, după cutremurul din Gorj. Oamenii nu vor să plece

11 blocuri din Aninoasa sunt aproape de prăbușire, după ultimele cutremure din Gorj, cu toate acestea oamenii nu vor să plece.
23.02.2023 | 21:06
Mai multe blocuri din Aninoasa stau sa cada dupa cutremurul din Gorj Oamenii nu vor sa plece
Blocuri în Valea Jiului. Foto: DC News
ADVERTISEMENT

Autoritățile din Hunedoara le explică oamenilor că dacă vor rămâne în aceste 11 blocuri nu sunt în siguranță, însă oamenii nu vor să audă de evacuare, pentru că nu au unde să meargă. La fața locului a ajuns inclusiv prefectul Călin Marian.

Mai multe blocuri din Aninoasa stau să cadă

Au ajuns și reprezentanți ai Inspectoratului de Stat în Construcţii şi cei ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, dar şi conducerea Primăriei Aninoasa, însă demersul a fost în zadar, pentru că oamenii sunt determinați să rămână.

ADVERTISEMENT

“Suntem la Aninoasa, alături de oameni. Şi azi noapte a avut loc un cutremur. Sunt aici pentru a le spune că sunt conştient de această situaţie delicată. Decizia de a părăsi propria locuinţă nu este una uşoară, însă încercăm să îi convingem că alternativele pe care le oferim le vor proteja viaţa.

Guvernul României, împreună cu autorităţile de la nivel local, se implică activ pentru a crea condiţiile necesare pentru ca aceşti oameni să locuiască în siguranţă şi în condiţii normale, temporar. Interesul nostru este să protejăm cât mai multe vieţi”, a transmis prefectul judeţului Hunedoara, conform DC News.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au transmis că au fost identificate locațiile unde ar putea fi amplasate mai multe containere modulare, care să fie racordate la utilități. Așadar, oamenii ar trebui să se mute în containere și să-și abandoneze apartamentele unde au trăit o viață întreagă. În total 550 de persoane ar urma să fie evacuate.

”În urma unei şedinţe a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au fost adoptate două hotărâri prin care se solicită Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale alocarea a 80 construcţii modulare, care să suplimenteze numărul celor identificate în judeţul Hunedoara, precum şi relocarea primelor 18 containere către Primăria Aninoasa”, au transmis autoritățile.

ADVERTISEMENT

În total peste 550 de persoane locuiesc în cele 11 blocuri din Aninoasa. Blocurile erau oricum într-o stare avansată de degradare, însă cutremurele din ultima perioadă din Gorj au accentuat această degradare, astfel că blocurile din Valea Jiului riscă să cadă oricând.

Oamenii din zonă nu sunt obișnuiți cu astfel de cutremure puternice, pentru că românii știu că doar zona Vrancea ar fi periculoasă. Cu toate acestea sute de cutremure mai mici sau mai mari încep să sperie locuitorii din Gorj și zonele apropiate, inclusiv din Valea Jiului.

ADVERTISEMENT

”Eu sunt în vârstă și am mai prins aici cutremure, dar parcă acesta a fost puternic. Nu știam că se poate, că speram să nu fim influențați, mai ales că tot vedem grozăviile din Turcia”, a transmis un locuitor din Petroșani. ”Nu mă așteptam. Am fost luați prin surprindere și ne-am panicat”, transmite un alt locuitor.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink