News

Mai multe blocuri din Aninoasa stau să cadă, după cutremurul din Gorj. Oamenii nu vor să plece

11 blocuri din Aninoasa sunt aproape de prăbușire, după ultimele cutremure din Gorj, cu toate acestea oamenii nu vor să plece.
23.02.2023 | 21:06
Mai multe blocuri din Aninoasa stau sa cada dupa cutremurul din Gorj Oamenii nu vor sa plece
Blocuri în Valea Jiului. Foto: DC News
ADVERTISEMENT

Autoritățile din Hunedoara le explică oamenilor că dacă vor rămâne în aceste 11 blocuri nu sunt în siguranță, însă oamenii nu vor să audă de evacuare, pentru că nu au unde să meargă. La fața locului a ajuns inclusiv prefectul Călin Marian.

Mai multe blocuri din Aninoasa stau să cadă

Au ajuns și reprezentanți ai Inspectoratului de Stat în Construcţii şi cei ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, dar şi conducerea Primăriei Aninoasa, însă demersul a fost în zadar, pentru că oamenii sunt determinați să rămână.

ADVERTISEMENT

“Suntem la Aninoasa, alături de oameni. Şi azi noapte a avut loc un cutremur. Sunt aici pentru a le spune că sunt conştient de această situaţie delicată. Decizia de a părăsi propria locuinţă nu este una uşoară, însă încercăm să îi convingem că alternativele pe care le oferim le vor proteja viaţa.

Guvernul României, împreună cu autorităţile de la nivel local, se implică activ pentru a crea condiţiile necesare pentru ca aceşti oameni să locuiască în siguranţă şi în condiţii normale, temporar. Interesul nostru este să protejăm cât mai multe vieţi”, a transmis prefectul judeţului Hunedoara, conform DC News.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au transmis că au fost identificate locațiile unde ar putea fi amplasate mai multe containere modulare, care să fie racordate la utilități. Așadar, oamenii ar trebui să se mute în containere și să-și abandoneze apartamentele unde au trăit o viață întreagă. În total 550 de persoane ar urma să fie evacuate.

”În urma unei şedinţe a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au fost adoptate două hotărâri prin care se solicită Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale alocarea a 80 construcţii modulare, care să suplimenteze numărul celor identificate în judeţul Hunedoara, precum şi relocarea primelor 18 containere către Primăria Aninoasa”, au transmis autoritățile.

ADVERTISEMENT

În total peste 550 de persoane locuiesc în cele 11 blocuri din Aninoasa. Blocurile erau oricum într-o stare avansată de degradare, însă cutremurele din ultima perioadă din Gorj au accentuat această degradare, astfel că blocurile din Valea Jiului riscă să cadă oricând.

Oamenii din zonă nu sunt obișnuiți cu astfel de cutremure puternice, pentru că românii știu că doar zona Vrancea ar fi periculoasă. Cu toate acestea sute de cutremure mai mici sau mai mari încep să sperie locuitorii din Gorj și zonele apropiate, inclusiv din Valea Jiului.

ADVERTISEMENT

”Eu sunt în vârstă și am mai prins aici cutremure, dar parcă acesta a fost puternic. Nu știam că se poate, că speram să nu fim influențați, mai ales că tot vedem grozăviile din Turcia”, a transmis un locuitor din Petroșani. ”Nu mă așteptam. Am fost luați prin surprindere și ne-am panicat”, transmite un alt locuitor.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse...
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse la cale pentru a păcăli persoane naive
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Cu cât se închiriază un garaj transformat în garsonieră, în UK. Are canapeaua faţă în...
Cu cât se închiriază un garaj transformat în garsonieră, în UK. Are canapeaua faţă în faţă cu chiuveta din bucătărie şi patul în pod
Cristi Tănase a depus actele de divorţ, după ce Adina Maria a obţinut...
Cristi Tănase a depus actele de divorţ, după ce Adina Maria a obţinut ordin de protecţie! Motivul din spatele scandalului uriaş
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani...
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Urmează noi zile libere pentru bugetari. Hotelierii se pregătesc deja
Urmează noi zile libere pentru bugetari. Hotelierii se pregătesc deja
Lavinia Pîrva, după anunţul divorţului la 7 ani de căsnicie cu Ştefan Bănică:...
Lavinia Pîrva, după anunţul divorţului la 7 ani de căsnicie cu Ştefan Bănică: Nimeni nu deţine pe nimeni!
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată...
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie