News

Mai multe pensiuni ce urmau să organizeze petreceri de Revelion, închise de ISU Suceava. Acțiuni ale autorităților după tragedia de la Ferma Dacilor

Cinci pensiuni din județul Suceava, ce urmau să organizeze petreceri de Anul Nou, au fost închise de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență
31.12.2023 | 08:33
Mai multe pensiuni ce urmau sa organizeze petreceri de Revelion inchise de ISU Suceava Actiuni ale autoritatilor dupa tragedia de la Ferma Dacilor
ISU Suceava închide mai multe pensiuni din județ. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava a efectuat mai multe controale în ultima săptămână la unitățile de cazare din județ, aplicând sancțiuni de peste 900.000 lei și luând decizia de a închide cinci pensiuni ce urmau să organizeze petreceri de Revelion.

Cinci pensiuni din Suceava, închise de ISU

ISU Suceava a anunțat sâmbătă, 30 decembrie, că în ultima săptămână a derulat mai multe controale inopinate la unitățile de turism din județ, aplicând nu mai puțin de 21 de sancțiuni, în valoare de peste 900.000 de lei.

ADVERTISEMENT

“Personalul Inspecției de Prevenire din cadrul instituției noastre a efectuat, în această săptămână, activități de control tematic inopinat, la unități de turism și alimentație publică care organizează evenimente cu prilejul Revelionului, ținând cont de faptul că acestea vor găzdui un număr mare de persoane.

Astfel, pe timpul acțiunilor control, desfășurate până în această seară (30 decembrie), inclusiv, au fost aplicate 21 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 926.000 lei”, se arată într-un comunicat al ISU Suceava.

ADVERTISEMENT

Evident, toate aceste controale au avut loc după tragedia de la pensiunea Ferma Dacilor, unitate de cazare ce funcționa fără avizele de incendiu și unde și-au pierdut viața nu mai puțin de opt persoane. ISU Suceava a transmis că a luat decizia de închidere a cinci pensiuni care funcționau fără autorizație de incendiu.

„De asemenea, pentru încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu, prevăzută în HG 915/2015, s-a dispus măsura complementară de oprire a activității și de sigilare a spațiilor respective, pentru cinci obiective cu profilul de activitate turism, din județul Suceava”, a mai transmis ISU Suceava.

ADVERTISEMENT

Nereguli descoperite de către inspectorii ISU

Cei de la ISU Suceava au precizat că principalele nereguli descoperite de către inspectori au vizat securitatea în caz de incendiu. Astfel, pe lângă lipsa autorizației de securitate la incendiu, unele unități turistice nu aveau instalația de stingere a incendiilor sau a celor de detectare și avertizare în caz de incendiu.

„Punerea în funcțiune și continuarea funcționării fără obținerea autorizației de securitate la incendiu, pierderea valabilității autorizației de securitate la incendiu, neverificarea și exploatarea instalației electrice cu deficiențe și improvizații, lipsa dotării cu mijloace de primă intervenție în caz de incendiu, lipsa instalației de stingere a incendiilor, respectiv, a instalațiilor de detectare, semnalizare și avertizare a incendiului, depășirea numărului de niveluri supraterane față de valoarea de referință admisă pentru clădirile cu nivelul V (5) de stabilitate la incendiu/gradul de rezistență la foc”, se mai arată în comunicatul ISU Suceava, instituția precizând că aceste controale vor continua în perioada următoare.

ADVERTISEMENT

Cu o zi înainte ISU Suceava publicase mai multe recomandări pentru turiști, toate vizând situațiile de prevenire a incendiilor. Astfel, turiștii erau sfătuiți ca, din primele momente ale cazării, să identifice căile de acces şi evacuare în caz de incendiu și să nu fumeze decât în spațiile special amenajate.

„Pentru turiştii cazaţi în locaţiile unde se organizează mese festive de Revelion, recomandăm următoarele: în spaţiile de cazare, nu folosiţi consumatori electrici improvizaţi şi nu modificaţi destinaţia circuitelor electrice existente; supravegheaţi permanent copii i şi vorbiţi-le despre pericolul de incendiu; anunțaţi rapid incendiile pe care le observaţi prin sistemul unic de urgenţă 112; participaţi la stingerea incendiilor, dacă acestea se produc”, sunt celelalte recomandări făcute de către ISU.

ADVERTISEMENT
Tags:
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
"Discriminare fără precedent!" / "Umilitor!" Reacție la nivel înalt din Rusia
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Mărturia salvatorului Marei, olimpica înjunghiată în plină stradă de iubit. Momentul în care...
Mărturia salvatorului Marei, olimpica înjunghiată în plină stradă de iubit. Momentul în care eleva de 17 ani e atacată, surprins de camerele de supraveghere
Cât de mare e riscul ca Rusia să ciuntească Republica Moldova. O profesoară...
Cât de mare e riscul ca Rusia să ciuntească Republica Moldova. O profesoară româncă din SUA explică la ce să ne așteptăm
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Sortiment de chipsuri scos de la vânzare. Risc mare de alergii pentru consumatorii...
Sortiment de chipsuri scos de la vânzare. Risc mare de alergii pentru consumatorii sensibili
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Văduva lui Navalnîi spune ce face Putin cu trupul soțului ei. „E demonic,...
Văduva lui Navalnîi spune ce face Putin cu trupul soțului ei. „E demonic, credința lui e falsă”
Concurentul de la Românii au talent pe care nimeni nu-l va uita: „Singura...
Concurentul de la Românii au talent pe care nimeni nu-l va uita: „Singura șansă a fost să-L simt pe Dumnezeu”