News

Patronul de la Ferma Dacilor rupe tăcerea. Primele declarații: ”Ne-au dat foc. Să ne facă rău”. Cornel Dinicu, devastat după incendiul care i-a ucis fiul

În timp ce autoritățile încearcă să afle cauza incendiului de la Ferma Dacilor, patronul pensiunii acuză o mână criminală
29.12.2023 | 21:33
Patronul de la Ferma Dacilor rupe tacerea Primele declaratii Neau dat foc Sa ne faca rau Cornel Dinicu devastat dupa incendiul care ia ucis fiul
Prima reacție a patronului de la Ferma Dacilor după tragedia din 26 decembrie. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cornel Dinicu, patronul pensiunii Ferma Dacilor, acolo unde și-au pierdut viața opt persoane în incendiul din 26 decembrie, printre care și fiul de 11 ani al acestuia, a făcut primele declarații despre această tragedie. Declarațiile au fost făcute chiar la priveghiul fiului său, care a avut loc vineri.

Primele declarații ale patronului de la Ferma Dacilor

Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, a avut vineri prima apariție publică după tragedia din dimineața zilei de 26 decembrie. S-a întâmplat chiar la priveghiul fiului său de 11 ani, decedat și el în urma incendiului în care și-au pierdut viața opt persoane.

ADVERTISEMENT

Acesta a declarat că focul a fost pus de o mână criminală cu intenția de a-i îngropa afacerea. „Ne-au dat foc. Să ne facă rău, să ne distrugă. Nu să mă omoare, că eu nu mai am duşmani de mulţi ani. Oamenii fac rău pur şi simplu”, a spus acesta, potrivit Observator News.

Nu mai puțin de opt persoane și-au pierdut viața în urma incendiului de la Ferma Dacilor, din satul Tohani. Șapte dintre acestea sunt tineri, cu vârste cuprinse între 12 și 23 de ani, iar cea de-a opta victimă este un bărbat de 48 de ani, tatăl care a intrat în flăcări pentru a-și salva cei doi băieți blocați acolo. Niciunul nu a reușit să mai iasă din clădirea în flăcări.

ADVERTISEMENT

Trupul lui Victor Dinicu, fiul de 11 ani al patronului pensiunii, a fost găsit de anchetatori miercuri dimineață. De altfel, petrecerea de la pensiune a fost organizată chiar cu ocazia zilei de naștere a acestuia, potrivit Radio România Brașov.

Copilul era un hocheist promițător, și făcea partea din echipa sub 13 ani a clubului Corona Brașov. De altfel, Federația Română de Hochei a transmis un mesaj de condoleanțe după confirmarea decesului copilului de 11 ani. „Cuvintele nu-și găsesc drumul către inimile și sufletele părinților atât de îndurerați, gândurile și compasiunea noastră nu pot ușura durerea acestor zile.

ADVERTISEMENT

Când se stinge un copil nu-ți mai revii niciodată. Încerci doar să trăiești fără el, dar va rămâne pentru totdeauna în inimile, în gândurile părinților, dar și în aminitirile colegilor hocheiști. Îngerii să îi vegheze lui Victor, micul și inimosul hocheist, drumul lin către cer. Condoleanțe!”, se arată în mesajul federației.

Autoritățile nu au stabilit încă cauza incendiului

Autoritățile au încheiat se pare cercetările la fața locului, însă zona mistuită de incendiu a rămas închisă accesului public în continuare. Chiar dacă autoritățile nu au oferit până acum vreo declarație cu privire la cauza incendiului, au ieșit la iveală o serie de nereguli, ce au oferit conotații politice acestei tragedii.

ADVERTISEMENT

Din nou, se pare că pensiunea Ferma Dacilor nu avea autorizații ISU sau de construcție, șeful DSU, Raed Arafat declarând că această pensiune ar fi trebuit să fie închisă în anul 2019, în urma unui control în care au fost identificate mai multe nereguli.

„Centrala de alarmare pentru fum şi care alarmează în caz de incendiu şi care putea să alarmeze pe cei care dormeau la mansardă, nu era funcţională. Deci clar, dacă această funcţiona, poate că astăzi nu eram aici să clarificăm toată situaţia asta”, a declarat Raed Arafat.

ADVERTISEMENT
Tags: