News

Mai mulți copii din Călărași, inconștienți după ce au luat antibiotice. În ce stare se află aceștia. Update

Mai mulți copii din Călăraşi au ajuns la spital după ce au luat antibiotice. Medicamentele ar fi fost administrate chiar de părinții acestora.
27.06.2023 | 22:00
Mai multi copii din Calarasi inconstienti dupa ce au luat antibiotice In ce stare se afla acestia Update
Mai mulți copii din Călăraşi sunt inconștienți după ce au luat antibiotic. Sursa foto: smurd.ro
ADVERTISEMENT
27-06-2023
19:09

Ce spun medicii cu privire la acest caz

Informații noi cu privire la starea copiilor care s-au intoxicat, marți, după ce le-au fost administrate antibiotice. Minorii au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu din București. Potrivit medicilor, simptomele sunt în remisie.

„S-a început tratamentul cu antidotul pentru intoxicaţia medicamentoasă, respectiv vitamina B6. Sunt stabili, echilibraţi, conştienţi, simptomele sunt în remisie”, au transmis reprezentanții unității medicale, potrivit News.ro.

În urma incidentului grav, procurorii s-au autosesizat. În acest caz a fost deschis un dosar penal în rem pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă. Amintim că părinții le-ar fi dat antibioticul pentru tuberculoză, însă nu au respectat doza precizată de medic.

Mai mulți copii din Călăraşi sunt inconștienți după ce au luat antibiotice. Evenimentul a avut loc în localitatea Dragalina, iar unii dintre minori sunt în stare de inconștiență. Cel mai mic dintre aceștia are 3 ani, iar cel mai mare 16 ani. Potrivit primelor date, se pare că medicamentele au fost administrate chiar de mama acestora.

Mai mulți copii din Călăraşi sunt inconștienți după ce au luat antibiotice

Oamenii legii desfășoară cercetări în acest caz pentru a se stabili cum s-a produs tragedia. La fața locului au ajuns mai multe ambulanțe, dar și elicoptere SMURD, pentru a transporta copiii la spital.

ADVERTISEMENT

Este vorba de șapte frați dintr-o familie cu 8 copii, din Dragalina. Gabriel Stanciu, primarul comunei a declarat, într-o intervenție telefonică, la Digi 24, că micuții ar fi luat antibiotice pentru tuberculoză după ce alți membrii ai familiei au fost diagnosticați cu această boală. Substanța cu care s-au intoxicat se numește izoniazidă, folosită în tratarea tuberculozei.

Însă, părinții nu au înțeles câte pastile ar fi trebuit să le administreze. Prin urmare, copiii ar fi primit între 15 și 30 de pastile în același timp, tratament pentru aproximativ o lună de zile. Minorii ar fi trebuit să primească câte una pe zi.

ADVERTISEMENT

După ce le-a fost administrat tratamentul, copiii au început să se simtă rău. Un vecin a sunat la 112 și a anunțat incidentul șocant. La fața locului s-au mobilizat zeci de echipaje de salvare pentru a acorda primul ajutor victimelor. Este vorba despre cinci fetițe cu vârste de 3, 6, 10, 12 și 16 ani și un băiat de 13 ani, potrivit Obiectiv-online.ro.

Copiii au ajuns la Spitalul „Grigore Alexandrescu”

De asemenea, trei elicoptere SMURD din București, Galați și Constanța au preluat copiii aflați în stare gravă. Minorii au fost transportați la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală. Urmează să se stabilească cum s-a produs evenimentul.

ADVERTISEMENT

„La data de 27.06.2023, IPJ Călărași a fost sesizat cu privire la faptul că, în localitatea Dragalina, 7 copii  au ingerat mai multe medicamente (antibiotice), 6 dintre aceștia aflându-se în stare de inconștiență.”, au transmis, inițial, oamenii legii.

Amintim că în luna martie un caz similar a avut loc în orașul Roman, județul Neamț. Peste 10 copii s-au intoxicat cu medicamente găsite în gunoi. Aceștia au crezut că sunt bomboane și le-au mâncat. Ei au ajuns la spital, prezentând o stare de rău.

ADVERTISEMENT

„După consultarea lor s-a constatat că minorii consumaseră medicamente homeopatice expirate. Au declarat că le-au găsit la gunoi și că le-au luat pentru că erau dulci. Când au văzut că e vorba de medicamente părinții au intrat în panică și au chemat cadrele de la Ambulanță.

S-a decis transferarea celor mici la Secția Pediatrie, unde s-a constatat că starea generală a copiilor este bună, că au saturație în parametri normali. După câteva ore de supraveghere s-a decis externarea”, a transmis Andreea Trifan, purtător de cuvânt al Spitalului Municipal de Urgență din Roman, la momentul respectiv.

 

ADVERTISEMENT
Tags: