News

Mamă și fiică, înjunghiate de un vecin în propria casă la Vaslui. Totul ar fi pornit de la un conflict personal

Un tânăr de 20 de ani din Vaslui a atăcat cu un cuțit două femei, de 72 și 39 de ani, în propria casă. Totul ar fi pornit de la un conflict mai vechi
25.11.2023 | 11:55
Mama si fiica injunghiate de un vecin in propria casa la Vaslui Totul ar fi pornit de la un conflict personal
Două femei, atacate în propria casă la Vaslui. Sursa foto: Vremea Nouă
ADVERTISEMENT

Incidentul s-a petrecut în localitatea Poienești, din județul Vaslui, în noaptea trecută, atunci când un tânăr de 20 de ani, înarmat cu un cuțit de dimensiuni mari, a intrat peste două femei în casă și le-a înjunghiat. Motivul ar fi fost împins la acest gest din cauza unui conflict mai vechi între cele două familii.

Atacate în mijlocul nopții în propria casă

Autoritățile din Vaslui au intervenit vineri seară în comuna Poienești din județ, după ce au fost alertate că două femei, mamă și fiică, în vârstă de 72 și 39 ani, au fost atacate în propria locuință. Atacatorul, un tânăr de 20 de ani din comună, a intrat peste acestea în casă înarmat cu un cuțit și le-a provocat mai multe răni grave.

ADVERTISEMENT

Un echipaj SMURD a sosit la fața locului și a acordat primul ajutor celor două victime, ce au fost transportate la rul Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui. Medicii au transmis că cele două femei prezentau multiple plăgi, provocate de un obiect ascuțit, și că viața acestora le era pusă în pericol.

„Echipajul ambulanţei SMURD tip B2 a intervenit în comuna Poieneşti, pentru acordarea primului ajutor, stabilizarea şi transportul la o unitate medicală de urgenţă, în cazul a două femei rănite în urma unui atac cu un obiect tăietor.

ADVERTISEMENT

La sosirea echipajului de intervenţie au fost găsite două femei, care prezentau multiple plăgi înjunghiate, viaţa acestora fiind pusă în pericol. Salvatorii au acordat primul ajutor şi au stabilizat victimele, ulterior acestea fiind transportate în stare de conştienţă la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Polițiștii au precizat că, atunci când au fost sesizați cu privire la acest eveniment, victimele au indicat și atacatorul. Acesta ar fi un tânăr de 20 de ani, din aceeași localitate, pe care cele două femei l-au recunoscut.

ADVERTISEMENT

„Poliţia oraşului Vaslui a fost sesizată, prin apel 112, de către două femei din comuna Poieneşti, cu privire la faptul că un bărbat ar fi pătruns fără drept în locuinţa lor şi le-ar fi agresat cu un obiect tăietor-înţepător. În sesizare a fost indicat şi un prezumtiv autor, bărbat în vârstă de 20 de ani, din aceeaşi localitate. În cauză se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu şi lovire sau alte violenţe”, a precizat și purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Oana Şopu.

După ce le-a atacat pe cele două femei agresorul a fugit, fiind căutat toată noaptea de autorități.

ADVERTISEMENT

Atac pornit de la un conflict mai vechi între familii

Femeia de 39 de ani a povestit momentele de groază trăite în momentul atacului. Aceasta a precizat că tânărul s-a dus întâi către mama ei, ea încercând să se lupte cu agresorul înarmat, reușind astfel să-i salveze viața mamei sale. „Prima dată s-a dus la mama mea, la capul ei, deci cu cuțitul ăla deasupra.

După aceea, nu știu cum s-a întâmplat. Ea s-a ridicat, m-am ridicat și eu şi el a dat masa de pământ. După, a venit mama mea de pământ și el acolo deasupra ei, cu cuțitul, dădea unde apuca. Eu, văzând, m-am aplecat să o apăr pe ea și l-am agățat cu mâinile, am ţinut cu mâinile cât am putut eu, de cuţit, dar mi l-a tras până la urmă”, a declarat femeia.

Aceasta a declarat presei că cel mai probabil tânărul a încercat să se răzbune pe ei pentru că fratele ei ar fi avut o relație cu mama acestuia, lucru pe care el nu-l accepta. „Vorbeam la telefon, stăteam pe canapea. Deodată a intrat un băiat blond cu geacă neagră cu un cuțit mare așa, prima dată s-a dus la mama. Eu m-am aplecat să o apăr pe ea și l-am agățat cu mâinile, să țin de cuțit. E vecin de la noi.  El cu fratele meu avea probleme, pentru că a trăit cu mama lui. Probabil a vrut să se răzbune”, a mai precizat femeia de 39 ani.

Presa locală din Vaslui scrie însă, citând declarațiile vecinilor din comună, că altul ar fi fost motivul acestui atac. Aceștia spun că tânărul a vrut să-și răzbune tatăl omorât de către fiul femeii de 72 de ani în vara acestui an. În luna august a acestui an, fiul femeii atacate, în vârstă de 43 ani, își bătea concubina însărcinată, aceasta din urmă reușind să fugă în curtea vecinilor. Bătrânul care locuia acolo, tată agresorului de vineri, a încercat să apere femeia însă a fost omorât de bărbatul violent, cu mai multe lovituri în zona capului aplicate cu un par.

„Ce vină să aibă mama, o femeie bătrână, vai de zilele ei, dacă fiul ei i-a omorât bunicul? Ce vină să aibă sora lui? El e acum în închisoare, își plătește faptele. Dar tu, băiat tânăr, cum să intri peste două femeie fără apărare cu cuțitul, ca să te răzbuni pe ele, pentru ce a făcut altcineva? Oameni fără minte, fără educație. Acum se va duce și el în închisoare, alături de cel care i-a omorât bunicul”, au spus localnicii din comună, citați de presa locală.

ADVERTISEMENT