Sport

Manchester City dă lovitura: transferă cel mai scump fundaș din istorie!

Manchester City dă lovitura pe piața transferurilor. Campioana din Premier League îl va aduce pe cel mai scump fundaș din istorie.
03.07.2023 | 10:55
Manchester City da lovitura transfera cel mai scump fundas din istorie
Manchester City urmează să transfere cel mai scump fundaș din istorie. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Manchester City își conturează atent lotul pentru sezonul următor. Câștigătoarea Premier League, Champions League și Cupei Angliei s-a aflat în discuții, în ultima perioadă, cu RB Leipzig pentru Josko Gvardiol. Transferul fundașului croat este la pun pas de a fi oficializat.

Manchester City, la un pas să-l transfere pe Josko Gvardiol

Manchester City este foarte aproape să materializeze al doilea transfer al verii. „Cetățenii” au deschis seria achizițiilor prin sosirea lui Mateo Kovacic, de la Chelsea, pentru 30 de milioane de euro. Un alt croat este foarte aproape să facă pasul în lotul lui Pep Guardiola.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții „cetățenilor” au purtat negocieri în ultimele zile cu nemții de la RB Leipzig pentru transferul lui Josko Gvardiol. Max Eberl, directorul sportiv al lui RB Leipzig, a confirmat că transferul a intrat în linie dreaptă.

„Gvardiol și impresarii săi ne-au comunicat dorința de a-l transfera la Manchester City. Suntem în discuții. Da, suma este de 100 de milioane de euro plus bonusuri. Gvardiol va ajunge în mâinile puternice ale lui Pep Guardiola.

ADVERTISEMENT

Suma de transfer îl va face pe Gvardiol cel mai scump fundaș din istorie. Dar va mai dura câteva zile”, a declarat Max Eberl, citat de jurnalistul Santi Aouna.

Manchester City dă lovitura: transferă cel mai scump fundaș din istorie!

Transferul lui Josko Gvardiol este foarte aproape să se oficializeze, iar mutarea va intra în istoria fotbalului. Fundașul croat în vârstă de 21 de ani va deveni cel mai scump fundaș din istorie. Suma confirmată de directorul sportiv al lui RB Leipzig, Max Eberl, pentru transferul lui Josko Gvardiol, se ridică la 100 de milioane de euro plus bonusuri.

ADVERTISEMENT

Conform transfermarkt.com, internaționalul croat are o cotă de piață de 75 de milioane de euro. Fundașul a adunat deja 21 de prezențe în naționala Croației, reușind să înscrie de două ori.

Josko Gvardiol a câștigat de două ori campionatul și o Cupă a Croației cu Dinamo Zagreb, iar cu RB Leipzig, fundașul a câștigat în două rânduri Cupa Germaniei. Josko Gvardiol mai are contract cu RB Leipzig până în vara anului 2027. În vara anului 2021, nemții au plătit 18,8 milioane de euro lui Dinamo Zagreb pentru transferul fundașului central.

ADVERTISEMENT

Josko Gvardiol, primul în topul celor mai scumpi fundași din istorie

Astfel, prin transferul la Manchester City, Josko Gvardiol va deveni cel mai scump fundaș din istorie. Recordul este deținut în prezent de Harry Maguire, pentru care Manchester United a plătit 87 de milioane de euro lui Leicester în 2019.

Următorul pe listă este Mathijs de Ligt, cumpărat de Bayern Munchen de la Juventus pentru 85,5 milioane de euro. Virgil van Dijk completează podiumul. Fundașul central olandez a costat-o pe Liverpool 85 de milioane de euro, de la Southampton.

ADVERTISEMENT