Sport

Fanii lui Trabzonspor, coregrafie emoționantă la meciul din Conference League. România, pe lista țărilor care au primit mulțumiri

CFR Cluj a pierdut meciul de pe terenul lui Lazio, scor 0-1, în prima manșă a play-off-ului pentru optimile Conference League, iar Fiorentina a făcut scorul zilei.
17.02.2023 | 00:14
Fanii lui Trabzonspor coregrafie emotionanta la meciul din Conference League Romania pe lista tarilor care au primit multumiri
Fanii echipei Trabzonspor au avut o coregrafie emoționantă la meciul câștigat cu FC Basel, scor 1-0, în prima manșă a play-off-ului pentru optimile de finală ale Conference League. Sursă foto: Twitter Trabzonspor
ADVERTISEMENT
16-02-2023
22:27

Suporterii lui Trabzonspor, momente emoționante

Fanii echipei Trabzonspor au avut o coregrafie emoționantă la meciul câștigat cu FC Basel, scor 1-0, în prima manșă a play-off-ului pentru optimile de finală ale Conference League.

Suporterii au ținut să mulțumească tuturor țărilor care au sărit în ajutorul Turciei, după cutremurele devastatoare din urmă cu 10 zile. Printre mii de steaguri ale Turciei fluturate de spectatori a apărut o pânză pe care era un salvator cu un bebeluș în brațe, alături de un câine special antrenat pentru astfel de momente.

În fundal erau clădiri prăbușite din care ieșea un braț care ținea steagul Turciei. Pe casca salvatorului erau steagurile țărilor care au sărit în ajutor după această tragedie, printre care și România, iar pe braț avea o banderolă pe care scria ”Mulțumesc!”

trabzonspor - fc basel tur play-off conference league

Fanii formației Trabzonspor au afișat și un banner plin de speranță: ”Vom fi împreună, ne vom vindeca rănile”.

16-02-2023
19:59

Rezultatele din prima manșă am play-off-ului pentru optimile Conference League

S-au încheiat meciurile din manșa tur a play-off-ului pentru optimile de finală ale Conference League.

  • Sheriff Tiraspol – Partizan Belgrad 0-1 (Gomes 45)
  • Ludogoreț – Anderlecht 1-0 (Igor Thiago 9)
  • Lazio – CFR CLUJ 1-0 (Immobile 45+4)
  • AEK Larnaca – Dnipro 1-0 (Garcia 85)
16-02-2023
17:50

Fiorentina, victorie la scor la Braga

De la ora 19:45 se joacă primele 4 partide din manșa tur a play-off-ului pentru optimile de finală ale Conference League.

  • Trabzonspor – FC Basel 1-0 (Jens Stryger Larsen 65)
  • Qarabag – Gent 1-0 (Leandro Andrade 78)
  • Bodo Glimt – Lech Poznan 0-0
  • Braga – Fiorentina 0-4 (Jovic 45+1, 60, A. Cabral 79, 90+1)

Joi, 16 februarie, are loc turul play-off-ului pentru optimile de finală din cea de-a treia competiție europeană intercluburi, Conference League, competiție în care avem și noi singura echipă românească ajunsă în primăvara continentală, CFR Cluj, care va da piept cu Lazio. Cel mai emoționant joc din această fază se va juca în Turcia, la Trabzon, unde echipa locală va primi vizita celor de la FC Basel.

Trabzonspor – FC Basel, meciul pentru victimele seismelor din Turcia, domină programul turului play-off-ului pentru optimi din Conference League

Evident, pentru noi cel mai important meci se va juca de la ora 22:00, pe stadionul Olimpic din Roma, între Lazio și CFR Cluj, o confruntare teribil de dificilă pentru campioana ultimelor cinci sezoane din România. Lazio pornește din poziția de echipă superfavorită, o calificare a clujenilor fiind considerată o surpriză.

ADVERTISEMENT

Meciul pe care îl putem considera special, în actuala conjunctură a evenimentelor tragice produse în Turcia, este Trabzonspor – FC Basel, clubul local anunțând că va dona toți banii din încasări victimelor seismelor care au lovit zona Gaziantep, spre granița cu Siria, iar cei de la FC Basel au răspuns pe măsură, anunțând și ei vărsarea unei sume de bani în contul de ajutorare al victimelor.

CONFERENCE LEAGUE tur play-off pentru optimi

Joi, 16 februarie

ora 19:45

  • Trabzonspor – FC Basel
  • Qarabag – Gent
  • Bodo Glimt – Lech Poznan
  • Braga – Fiorentina

ora 22:00

  • Sheriff Tiraspol – Partizan Belgrad
  • Ludogoreț – Anderlecht
  • Lazio – CFR CLUJ
  • AEK Larnaca – Dnipro
ADVERTISEMENT

Niciun meci din turul play-off-ului pentru optimile Conference League, cu excepția Lazio – CFR Cluj, nu este transmis pe micile ecrane

Conference League este a doua competiție europeană alături de Europa League ale căror drepturi TV au fost achiziționate doar de trustul PRO, respectiv canalele Pro TV și Pro Arena. Prin urmare numai aceste două posturi pot transmite în direct partide din Conference League și asta se întâmplă numai cu meciul Lazio – CFR Cluj, difuzat de Pro Arena.

Nicio altă partidă din turul play-off-ului pentru optimile Conference League nu va putea fi urmărită în direct pe micile ecrane, nici măcar meciul de la Trabzon. Toate jocurile din această fază din Conference League le puteți însă viziona în format LIVE VIDEO dacă veți alege să întrați pe site-ul FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

Meciul Trabzonspor – FC Basel, meciul umanității, în turul play-off-ului pentru optimile Conference League

Cum partida Lazio – CFR Cluj face, firesc, subiectul unui articol separat, meciul care atrage ca un magnet în turul play-off-ului pentru optimile Conference League se va juca la Trabzon, în Turcia, la malul Mării Negre, pe stadionul Senol Guneș, fiind primul meci de fotbal care se va desfășura în această țară după cutremurele devastatoare din zona Gaziantep – Hatay, care au dus la pierderea a peste 30.000 de vieți omenești și recuperarea trupurilor celor uciși sub dărâmături este departe de a se fi încheiat.

Clubul din Trabzon a pus în vânzare bilete la prețuri între 5 și 40 de dolari, scopul fiind ca stadionul să fie arhiplin la ora jocului, pentru ca suma rezultată din încasări să fie cât mai mare, pentru a fi apoi donată integral celor afectați de seisme. Cu acest prilej și un legendar jucător de la Galatasaray din perioada anilor ’90, kosovarul Prekazi, va pune în vânzare un tricou al său cu autograf la suma de 11.200 de dolari, banii urmând tot așa a fi apoi donați.

ADVERTISEMENT

Sporting Braga – Fiorentina, cea mai echilibrată și mai titrată partidă din turul play-off-ului pentru optimile Conference League

Dacă nu ar fi fost meciul de suflet de la Trabzon, cu siguranță ne-am fi îndreptat atenția după partida Lazio – CFR Cluj spre jocul din Portugalia, dintre Sporting Braga și Fiorentina. Clubul din Braga a intrat de un an în colecția fondului de investiții din Emiratele Arabe Unite care deține ca bijuterie pe Manchester City și acest lucru se vede prin faptul că se bate în campionat la locul 2, pentru accederea în premieră în grupele Champions League.

Fiorentina nu este la un nivel prea deosebit la acest moment, deși are câțiva jucători buni, precum marocanul Amrabat, atacantul sârb Luka Jovic, venit de la Real Madrid, fundașul central Nikola Milojevic sau argentinianul Nicolas Gonzales, care a ratat turneul final al CM și titlul de campion mondial din cauza unei accidentări care l-a scos de pe lista trimisă inițial la FIFA.

ADVERTISEMENT