News

Marcel Ciolacu anunță majorarea indemnizației de creștere a copilului și sprijin pentru o parte din fermieri

Marcel Ciolacu vine cu vești bune pentru mai mulți români. Premierul anunță majorarea indemnizației de creștere a copilului și un sprijin pentru o parte din fermieri.
14.09.2023 | 12:14
Marcel Ciolacu anunta majorarea indemnizatiei de crestere a copilului si sprijin pentru o parte din fermieri
Marcel Ciolacu anunță creșterea indemnizației de creștere a copilului. Sursa foto: Guvernul României
ADVERTISEMENT

În ședința de Guvern de joi, 14 septembrie, Marcel Ciolacu a anunțat majorarea indemnizației de creștere a copilului pentru unele categorii. Vești bune vin și pentru fermierii din zona vegetală.

Marcel Ciolacu anunță creșterea indemnizației de creștere a copilului. Categoriile vizate de ajutor

Premierul a spus că indemnizația de creștere a copilului pentru părinții de gemeni, tripleți și multipleți se va majora cu 50%. Marcel Ciolacu a adăugat că vor fi acordate şi facilităţi fiscale pentru părinţi.

ADVERTISEMENT

Ministerul Muncii vine astăzi cu un proiect la care ţin mult: majorăm cu 50% indemnizaţia de creştere a copilului pentru părinţii de gemeni, tripleţi şi multipleţi”.

Majorăm nivelul de venituri supuse impozitului în perioada concediului de creştere a copilului. Astfel, plafonul urcă de la 6.500 de lei la 10.500 de lei”, spune Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

La rândul său, ministrul muncii, Simona Bucura Oprescu, spune că este normal ca în cazul oricărei familii în care cresc în același timp mai mulți bebeluși să fie acordați mai mulți bani, deoarece și cheltuielile sunt mai mari.

”Guvernul din care fac parte vine cu o măsură corectă și așteptată pentru mamele și tații de gemeni, tripleți și multipleți. Datorită Hotărârii de Guvern adoptată azi, indemnizația de creștere a copiilor pentru părinții care au gemeni, tripleți și multipleți se majorează cu câte 50% pentru fiecare copil!

ADVERTISEMENT

Sunt mamă și știu că nu există sentiment mai intens decât bucuria de a fi părinte, nu e bogăție mai mare! Iar când în viața unei familii apar mai mulți copii dintr-o dată împlinirea este mare, dar și responsabilitățile sunt pe măsură!”, a scris ministrul, pe Facebook.

Guvernul, sprijin de urgenţă acordat fermierilor din sectorul vegetal. 65 de milioane de lei în plus pentru Programul Tomata

Vin vești bune de la Guvern și pentru sectorul agricol. Premierul a anunțat că, în ședința de joi, se aprobă și un sprijin de urgenţă acordat fermierilor din sectorul vegetal cu mari probleme în a-şi valorifica producţia din 2022, din cauza războiului din Ucraina. Vor fi și 65 de milioane de lei în plus pentru Programul Tomata.

ADVERTISEMENT

Astăzi, adoptăm mai multe decizii în sprijinul fermierilor români şi, în primul rând, acordăm un sprijin de urgenţă fermierilor din sectorul vegetal cu mari probleme în a-şi valorifica producţia din 2022, din cauza războiului din Ucraina şi a importurilor de cereale”, a spus primul-ministru. Marcel Ciolacu a explicat că ”sprijinul este de 2 lei pe litru pentru 50% din motorina folosită în lucrări agricole”.

În ședința de Guvern de joi, premierul a mai anunţat că s-a decis și continuarea şi îmbunătățirea Programului Tomata. ”Alocăm 65 de milioane de lei în plus producătorilor. Există un record de beneficiari înscrişi în acest an, peste 22.000.

De la debut, avem în program peste 100 de mii de fermieri care au primit un sprijin cumulat de aproape 1,4 miliarde de lei. Iar producţia internă a crescut cu 20%”, a spus Ciolacu.

ADVERTISEMENT