News

Marcel Ciolacu, despre un candidat PSD-PNL la Cotroceni. Ce scor va avea Coaliția la europarlamentare

Marcel Ciolacu, despre posibilitatea unui candidat unic PSD-PNL la președinția României. Care este ținta Coaliției la europarlamentare
03.04.2024 | 17:39
Marcel Ciolacu despre un candidat PSDPNL la Cotroceni Ce scor va avea Coalitia la europarlamentare
Marcel Ciolacu spune că posibilitatea unui candidat unic al Coaliției la prezidențiale „este un scenariu” / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, despre posibilitatea unui candidat unic din partea PSD și PNL pentru alegerile prezidențiale din septembrie.

Marcel Ciolacu: „Este și acest scenariu”

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat, miercuri, întrebat fiind dacă va exista un candidat unic la președinția României din partea PSD-PNL. „Dacă se va ajunge la un acord politic, este și acest scenariu”, a declarat Marcel Ciolacu pentru DCNews.

ADVERTISEMENT

În cazul în care Coaliția nu va ajunge la un acord politic privind un candidat comun la alegerile prezidențiale, Ciolacu a precizat că „atunci vor fi candidaturi separate”. „Dacă românii vor considera și vor da votul pentru o alianță electorală pentru Parlamentul European, logica ar duce la o alianță politică”, a precizat el.

„Decizia o vom lua în cadrul coaliției, a anunțat și domnul președinte Nicolae Ciucă, se va lua după data de 10 iunie în funcție, repet, de votul românilor”, a spus Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Europarlamentare: PSD-PNL pe „primul loc, detașat”

În legătură cu alegerile pentru Parlamentul European, Marcel Ciolacu s-a arătat încrezător că alianța PSD-PNL va fi pe primul loc. „Vom fi pe primul loc și vom fi detașat pe primul loc, categoric, avem țintele interne. Peste 40%”, a spus premierul. „Altă soluție politică nu există”, a insistat Marcel Ciolacu, ca răspuns pentru cei care ar fi votat „PSD curat”.

„Nu întotdeauna, știți, când aduni mere cu pere, nu-ți dă prune. Sunt anumite anumiți oameni care ar fi votat PSD curat sau ar fi votat PNL curat.

ADVERTISEMENT

Dar, eu mă adresez românilor care se află în această situație. Altă soluție politică în acest moment nu există pentru România decât această coaliție de guvernare, această alianță electorală”, a declarat liderul social-democrat.