News

Merge Coaliția cu un candidat comun la prezidențiale? Marcel Ciolacu: ”Haideți să ajungem pe data de 10 iunie”

Marcel Ciolacu a dat un răspuns similar cu cel al lui Nicolae Ciucă atunci când a fost întrebat dacă PSD-PNL vor merge cu un candidat comun la prezidențiale.
02.04.2024 | 17:15
Merge Coalitia cu un candidat comun la prezidentiale Marcel Ciolacu Haideti sa ajungem pe data de 10 iunie
PSD așteaptă rezultatele alegerilor din 9 iunie pentru a decide asupra unui candidat comun cu PNL la prezidențiale Sursa foto: Inquam Photos / Cornel Putan
ADVERTISEMENT

Așa cum a făcut-o și liderul PNL, Marcel Ciolacu a declarat că acum nu este momentul pentru această discuție, ci că o eventuală alianță pentru alegerile prezidențiale va fi analizată după alegerile din 9 iunie.

Merge Coaliția cu un candidat comun la prezidențiale?

Președintele PSD spune că partidul va face o analiză a rezultatelor alegerilor locale și europarlamentare înainte de alua o decizie asupra viitorului alianței cu PNL.

ADVERTISEMENT

”Haideți să ajungem pe data de 10 iunie, lucru pe care l-am spus și eu, și domnul Nicolae Ciucă, că vom face o coaliție după 10 iunie, să vedem votul românilor pe 9 iunie (la alegerile locale și europarlamentare – n.r.) și o să luăm o hotărâre dacă facem o alianță politică de această dată”, a declarat Marcel Ciolacu.

Declarații similare a făcut și șeful PNL Nicolae Ciucă. Acesta a precizat că, dacă partidul pe care îl conduce i-o va cere, va fi candidatul liberalilor pentru fotoliul de la Cotroceni.

ADVERTISEMENT

”Dacă partidul va solicita acest lucru, partidul este suveran în astfel de situaţii şi voi proceda ca atare”, a declarat președintele PNL.

Acesta a vorbit, la rândul său despre ”o analiză care se va petrece după ce vom avea rezultatele din 9 iunie, după aceste rezultate vom avea fiecare dintre noi concluzii şi se vor transforma în decizii”.

ADVERTISEMENT

Liderul liberal a mai precizat că ”lista comună PSD-PNL la parlamentare se poate aborda doar în situaţia în care există un candidat comun”.

”Nicolae Ciucă nu are ce face, pentru că îl obligăm”, a declarat sâmbătă Rareș Bogdan despre o eventuală candidatură a liderului PNL la alegerile prezidențiale.

ADVERTISEMENT

Europarlamentarul a mai precizat că ”nu se trag sfori, este în statutul PNL – președintele partidului trebuie să își asume candidatura pentru președinție”.

Alegerile prezidenţiale vor avea loc în luna septembrie, iar cele generale în luna decembrie, a decis coaliția de guvernare, după ce a luat decizia de a comasa alegerile locale cu cele europarlamentare.

ADVERTISEMENT