Life

Maria Lătărețu, viață plină de drame. Cinci copii i-au murit, Măriuca, cea mai mică dintre ei, a fost sfâșiată de câini

Maria Lătărețu a avut o viață plină de drame. I-au murit cinci copii, iar fiica sa, Măriuca, a fost sfâșiată de câini la doar 6 ani.
22.10.2023 | 14:00
Maria Lataretu viata plina de drame Cinci copii iau murit Mariuca cea mai mica dintre ei a fost sfasiata de caini
Viața Mariei Lătărețu, marcată de drame. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Maria Lătărețu a avut o viață marcate de drame. Cinci dintre cei șase copii au murit, iar Măriuca, cea mai mică dintre aceștia, a fost sfâșiată de câini la numai 6 ani.

Maria Lătărețu a avut o viață plină de drame. Artistei i-au murit cinci copii

Născută pe 7 noiembrie 1911, la Bălcești, Gorj, Maria Lătărețu a fost una dintre cele mai apreciate cântărețe de muzică populară din secolul al XX-lea, recunoscută mai ales pentru muzica țărănească de Gorj.

ADVERTISEMENT

A fost numită adesea Privighetoarea Gorjului, iar artistul de jazz spunea despre aceasta că era Ella Fitzgerald a României. Maria Lătărețu a susținut numeroase concerte de-a lungul timpului, a lansat mai multe melodii și a participat la diverse emisiuni radio și TV.

Cu toate că a avut o carieră muzicală de succes, Maria Lătărețu a trecut prin mai multe tragedii. A avut șase copii, însă cinci dintre aceștia s-au stins din viață.

ADVERTISEMENT

În 1929, Gicuțu, primul copil al artistei, a încetat din viața la doar 2 ani și jumătate, după ce a suferit o bronhopneumonie. La acea vreme, nu existau prea multe medicamente, ci doar aspirină.

Al doilea băiat al Mariei Lătărețu, Ion, s-a născut în 1931 și a fost singurul care a supraviețuit. Acesta a murit în anul 2001. Ulterior, cântăreața a născut o fetiță, Măriuca, dar și acesta a trăit numai 6 ani. Fetița și-a pierdut viața după ce a fost sfâșiată de câini.

ADVERTISEMENT

Gemenele Polina și Maria au murit și ele la puțin timp după naștere, tot de bronhopneumonie. Ultimul băiat al artistei s-a născut în 1937, iar artista l-a adus pe lume la o nuntă la care era invitată.

În timp ce mergea cu alaiul, cântăreața s-a împiedicat de o buturugă și a căzut pe burtă. La doar câteva zile după acest incident, copilul s-a stins din viață.

ADVERTISEMENT

Maria Lătărețu, nevoită să cânte la puțin timp după ce a murit Măriuca

În ziua în care fiica ei a fost sfâșiată de câini, deși era devastată de durere, Maria Lătărețu a fost nevoită să urce pe scenă pentru a-și susține spectacolul.

Tragedia s-a petrecut în vacanța de dinainte să înceapă școala. “Erau în vacanță la Târgu Jiu, unde avea casa si unde copiii stăteau cu bunica. Măriuca si Ion, soțul meu, se jucau la poartă”, a povestit, mai târziu, nora interpretei de muzică populară, notează dcnews.ro.

La un moment dat, a ieșit un câine dintr-o curte și s-a aruncat asupra fetei. Maria Lătărețu a venit imediat la Târgu Jiu și a dus fetița la spital, la profesor doctor Haznasu, unul dintre cei mai renumiți  medici.

Măriuca a fost mușcată de toată partea dreaptă, așa că șansele ca ea să supraviețuiască erau mult prea mici. Micuța a fost trimisă acasă, în grija soțului Mariei, iar artista a plecat la București pentru o seară, pentru că avea de cântat la un eveniment important.

Atunci se deschidea “Doru Ancuței”, cel mai mare restaurant de artă culinară. Cu puțin timp înainte de a urca pe scenă, Maria Lătărețu a primit vestea că fiica ei s-a stins din viață.

Interpreta a vrut să renunțe la concertul pe care urma să-l susțină la restaurant, însă nimeni nu i-a aprobat cererea. Artista a îmbrăcat un costum alb și a pus o garoafă în păr, având lacrimi în ochi, după care a cântat.

La sfârșitul spectacolului, cântăreața a smuls garoafa din păr, după care a strivit-o cu piciorul. Mihai Jora, organizatorul evenimentului, a venit să o felicite în cabină și a găsit-o pe Mara Lătărețu suferind. “Domnule, va rog să mă iertați. Mi-a murit fetița, iar mâine merg să o îngrop”, a explicat aceasta după ce bărbatul a întrebat-o ce s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT
Tags: