News

Ce meserie are prima soție a lui Marian Vanghelie. Charlotte a stat alături de fostul primar vreme de 27 de ani

Marian Vanghelie a fost reținut pe 14 ianuarie la solicitarea DNA, în dosarul achiziţiilor supraevaluate de la Economat Sector 5. Căsătorit acum cu Oana Mizil, fostul edil are un băiat mare din căsnicia cu Charlotte.
22.01.2022 | 16:01
Ce meserie are prima sotie a lui Marian Vanghelie Charlotte a stat alaturi de fostul primar vreme de 27 de ani
Marian Vanghelie și Charlotte au fost căsătoriți vreme de 27 de ani
ADVERTISEMENT

Pe 14 ianuarie, Marian Vanghelie, fratele lui și alte 11 persoane au fost reținute la solicitarea DNA, fiind vizate în dosarul achiziţiilor supraevaluate de la Economat Sector 5. Ulterior, fostul primar a fost plasat sub control judiciar. Miercuri, 19 ianuarie, DNA a anunțat că a extins urmărirea penală față de cinci firme din dosarul Economat, în care este cercetat politicianul.

”Fiecare dintre societățile comerciale este suspectată de săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, săvârșită în vederea obținerii unui avantaj patrimonial de către altul”, informau procurorii DNA în comunicatul oficial.

ADVERTISEMENT

Vanghelie a primit o pedeapsă de 11 ani și 8 luni de închisoare pentru o mită de 30 de milioane de euro

Fost primar al Sectorului 5 al Capitalei între 2000 și 2015, Marian Vanghelie (53 de ani) a fost condamnat într-o primă instanță, în mai 2021, la 11 ani și 8 luni de închisoare, fiind acuzat de corupție într-un proces desfășurat la Tribunalul București.

”În perioada 2006 – 2014, inculpatul Vanghelie Marian, în calitate de primar al Sectorului 5 din București, ajutat de inculpatul Niculae Mircea-Sorin și parțial de inculpata Ciocan Laura, a solicitat și primit de la inculpatul Dumitru Marin foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un ”comision” de 20% din încasări).

ADVERTISEMENT

Aceste foloase au fost pretinse și primite de inculpatul Vanghelie Marian pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu. Atât în vederea atribuirii de către Primăria Sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziții publice firmelor controlate de omul de afaceri, cât și pentru a dispune efectuarea plății lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală a acestor contracte este de 738.019.000 de lei)”, așa suna comunicatul oficial al DNA cu privire la Marian Vanghelie.

Marian și Charlotte au fost căsătoriți vreme de 27 de ani

În dosarul în care Vanghelie a fost deja condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare, fostul lider PSD a fost judecat pentru săvârşirea a nouă infracţiuni de luare de mită şi abuz în serviciu şi şapte infracţiuni de spălare de bani.

ADVERTISEMENT

Dacă în prezent Marian Vanghelie este implicat într-o relație cu Oana Mizil, cu care are o fetiță, Maria, născută în septembrie 2015, politicianul are în spate și o căsnicie lungă, de 27 de ani, petrecută alături de Charlotte.

”Mi-am respectat și iubit prima soție, a fost o perioada frumoasă. Din păcate, nu am reușit să îi ofer, poate, tot ceea ce îi trebuia, din cauza programului meu, când am început entuziasmat să fac politică. Programul era de dimineață până noaptea”, a povestit Vanghelie în emisiunea lui Denise Rifai de la Kanal D.

ADVERTISEMENT

Ce afaceri derulează în prezent prima soție a lui Marian Vanghelie

Cu zece ani în urmă, pe vremea când era în plină glorie, Marian Vanghelie vorbise o singură dată despre Charlotte, femeia care îl făcuse în premieră tată, în 1994, când se născuse Alexandru, fiul lor.

”Lucrează de vreo 15 ani la o companie privată care are activităţi în mai multe domenii, în general pe imobiliare şi pe comercializarea aparaturii pentru televiziuni. Are venituri destul de mari, aproximativ 5.000 de euro pe lună, bani impozabili”, dezvăluise politicianul.

După separarea de celebrul politician, Charlotte a încercat să se descurce pe cont propriu în afaceri. Mai întâi, femeia a obținut o diplomă de mediator autorizat, dar activitatea i-a fost perturbată pentru o vreme de faptul că sediul cabinetului era chiar într-un apartament pe care procurorii puseseră sechestru, în încercarea de recuperare a prejudiciului uriaș imputat lui Vanghelie.

Acum câțiva ani, prima soție a lui Vanghelie a înregistrat o marcă la OSIM similară unei societăți care deține o agenție imobiliară în București. Mai mult, în dorința de a-și extinde afacerile, Charlotte a transformat un spațiu comercial într-un coafor, într-o locație din Sectorul 2.

ADVERTISEMENT
Tags: