News

Marian Vanghelie, susținut de fostul lider al socialiștilor din PE: „Parlamentul European are nevoie de tine“

24.05.2019 | 12:56
Marian Vanghelie sustinut de fostul lider al socialistilor din PE Parlamentul European are nevoie de tine

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019 este pe sfârșite, astfel că partidele politice aflate în cursa pentru un loc în Parlamentul European de la Bruxelles aruncă în luptă toate atuurile de care dispun.

Susținător surpriză pentru partidul lui Marian Vanghelie

Este și cazul Partidului Socialist Democrat Independent, formațiune politică aflată sub conducerea fostului primar al Sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie. Acesta are parte de susținerea lui Hannes Swoboda, fost lider al socialiștilor în Parlamentul European. De altfel, austriacul a transmis și o declarație video în acest sens.

Dragul meu prieten Vanghelie,am auzit ca vei candida la viitoarele alegeri europene. Iti urez mult succes pentru ca sunt convins ca Parlamenul European are nevoie de oameni ca tine. Oameni care se implica semnificativ si care sunt in contact si discuta direct cu cetatenii pe care ii reprezinta in Parlamentul European.Am fost foarte impresionat atunci cand ne-am intalnit si am vizitat impreuna sectorul 5 din Bucuresti si am putut observa felul in care te-ai angajat pentru oameni si cum acestia te simpatizau si te sprijineau. Sunt foarte bucuros sa aud ca esti bine si ca te implici politic. Cred ca e foarte buna ideia de a te avea in Parlamentul European si de a aduce astfel in dezbatere parerile, ingrijorarile, temerile cat si dorintele cetatenilor Bucurestiului.Toate cele bune!” , este declarația lui Hannes Swoboda, difuzată în cadrul emisiunii Controverse B1.

Marian Vanghelie, fostul primar al Sectorului 5, iese la atac. Sursa foto: adevărul.ro
Marian Vanghelie, fostul primar al Sectorului 5, iese la atac. Sursa foto: adevărul.ro

Reacția lui Marian Vanghelie

În cadrul aceleiași emisiuni televizate, Marian Vanghelie a dezvăluit că l-a cunoscut pe fostul lider socialist în urmă cu câțiva ani, cei doi colaborând la acea vreme pentru un program dedicat locuitorilor de etnie rromă ai sectorului 5. Ulterior, au devenit apropiați, austriacul avertizându-l totodată în privința unui presupus complot între Victor Ponta și Martin Schultz, pentru ca Adrian Severin să fie înlăturat din PE, ca urmare a dosarului său de corupție, Sunday Times.

Fostul primar al sectorului 5 a confirmat discuțiile purtate la Viena cu socialiștii europeni, urmând ca în scurt timp să viziteze Germania Federală și Olanda. De asemenea, Vanghelie a lansat un atac la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea, pe care îl acuză că nu prezintă credibilitate în fața liderilor politici europeni.