Life

Compozitoarea Marilyn Bergman a murit! Ea a câștigat trei premii Oscar

Compozitoarea Marilyn Bergman a murit, textierul ajuns la 93 de ani și cu trei premii Oscar câștigate încetând din viață la reședința ei din Los Angeles.
09.01.2022 | 10:04
Compozitoarea Marilyn Bergman a murit Ea a castigat trei premii Oscar
ADVERTISEMENT

Marilyn Bergman a murit sâmbătă dimineață, pe 8 ianuarie 2022, în casa ei din Los Angeles, potrivit fiicei sale Julie Bergman. Ea avea 93 de ani, cauza decesului ei fiind înrăutățirea stării de sănătate din ultimii ani.

Compozitoarea Marilyn Bergman a murit! Era abonată la premii Oscar

Alături de soțul și colaboratorul ei, Alan, Marilyn Bergman a fost nominalizată la 16 premii Oscar de-a lungul carierei sale și a câștigat trei, inclusiv pentru piesa „The Way We Were” din filmul cu același nume din 1973, în care rolul principal a fost interpretat de Barbra Streisand. Cântecul – cu muzică a compozitorului Marvin Hamlisch – a câștigat și două premii Grammy.

ADVERTISEMENT

„Ea a avut o înrăutățire a stării sale de sănătate în ultimii doi ani și, în ultimele câteva săptămâni, era clar că se pregătea să plece și a murit foarte pașnic, fără nicio durere sau luptă”, a declarat Julie Bergman, fiica artistei, pentru CNN.

„Eu și tatăl meu am fost alături de ea și s-a stins în liniște, arăta frumos și a fost foarte liniștită”, a mai spus fiica artistei care a murit pe 8 ianuarie 2022 pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Soții Bergman au câștigat alte două premii Oscar pentru cântecul lor „Windmills of Your Mind” din „The Thomas Crown Affair” din 1968 și pentru partitura din 1983 pentru „Yentl”, care a fost, de asemenea, regizat și jucat de Barbra Streisand. Cuplul a câștigat, printre altele, și patru premii Emmy și două Globuri de Aur.

Marilyn Bergman era inclusă în Hall of Fame a compozitorilor

Marilyn Bergman a avut, de-a lungul celor 93 de ani, multe momente în care a revoluționat industria cinematografică și muzicală din Statele Unite. Ea a fost prima femeie aleasă în consiliul de administrație al Asociației Compozitorilor din SUA în 1985, iar apoi și a fost aleasă președinte și președinte al consiliului în 1994.

ADVERTISEMENT

În 1980, Marilyn Bergman și soțul ei au fost incluși în Hall of Fame al compozitorilor. De altfel, atunci, explicau cei doi Bergman, tot ce au realizat a fost în urma muncii depuse împreună. „Ne gândim separat când nu suntem împreună, deci vom aduce ceva diferit în cameră când ne vom reuni la muncă”, spunea Marilyn Bergman.

Marilyn Bergman și soțul ei au primit și titlul de Doctor Honoris Causa de la cea mai importantă universitate dedicată artelor din Statele Unite ale Americii, Berklee College of Music, în 1995, precum și multe ale premii și decorații internaționale.

ADVERTISEMENT

Barbra Streisand a reacționat la vestea morții lui Bergman într-o declarație pe Twitter, spunând că Marilyn și Alan Bergman „au fost ca o familie, precum și geniali când a venit vorba de compoziții”.

Barbra Streisand: ”Nu am încetat să ne iubim și să lucrăm împreună”

„Ne-am întâlnit acum peste 60 de ani în culise într-un mic club de noapte și nu am încetat să ne iubim și să lucrăm împreună. Cântecele lor sunt atemporale, la fel și dragostea noastră! Să se odihnească în pace”, a mai spus Barbra Streisand.

Conform CNN, compozitorul Paul Williams, actualul președinte și președinte ASCAP, a numit-o pe Marilyn Bergman „unul dintre cei mai mari textieri care au trăit vreodată” și un „compozitor genial care împreună cu soțul ei ne-a oferit unele dintre cele mai frumoase și mai trainice versuri din toate timpurile”.

„Ea a fost o susținătoare neobosită a compozitorilor de muzică nu numai în timpul mandatului său de președinte și președinte al ASCAP, ci de-a lungul vieții. Comunității noastre îi va lipsi inteligența și înțelepciunea ei”, a mai spus Williams într-un comunicat.

ADVERTISEMENT