Sport

Marko Dugandzic, comparație între Dan Petrescu și Adrian Mutu, antrenorii săi de la CFR Cluj și Rapid: „Unul e modern, celălalt e de școală veche”

Marko Dugandzic, golgheterul la zi din SuperLiga cu 15 reușite, a făcut o comparație între fostul său antrenor de la CFR Cluj, Dan Petrescu și Adrian Mutu
09.02.2023 | 16:26
Marko Dugandzic comparatie intre Dan Petrescu si Adrian Mutu antrenorii sai de la CFR Cluj si Rapid Unul e modern celalalt e de scoala veche
15 goluri a marcat Dugandzic în 22 de meciuri la Rapid. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Atacantul croat a reușit un hattrick cu FC Voluntari și l-a depășit pe Andrea Compagno în clasamentul golgheterilor. Dugandzic se simte excelent la Rapid, spre deosebire de CFR Cluj, unde a jucat foarte puțin.

Marko Dugandzic explică diferența uriașă de la CFR Cluj la Rapid: „Mi-a oferit încredere încă din prima zi”/ „Acolo n-am găsit spațiu pentru a mă exprima”

Marko Dugandzic a explicat cum a reușit să se reinventeze în Giulești, după ce a plecat din Gruia și i-a analizat pe Mutu și Petrescu: „E diferența dintre stilul lor de jucători, dintre două filozofii distincte de antrenori, două viziuni. Mutu e un tehnician mai modern, tânăr, ambițios.

ADVERTISEMENT

Mister Petrescu e de școală veche, însă un mare profesionist, cu un CV impresionant și o mulțime de trofee cucerite. Pentru mine, Mutu e însă un antrenor foarte important, care m-a ajutat enorm și mi-a oferit încredere încă din prima zi la Rapid”.

Cu toate acestea, atacantul nu îi poartă pică lui Dan Petrescu: „Nu sunt genul. Eu sunt jucător, el manager. Decide totul la CFR, acolo n-am găsit spațiu pentru a mă exprima, nicio problemă. Asta a fost hotărârea și am respectat-o. N-am niciun regret. Am luptat doar pentru mine. N-am uitat însă fotbalul niciodat”, a declarat Dugandzic, conform playsport.ro.

ADVERTISEMENT

Marko Dugandzic visează la titlul de campion cu Rapid: „Totul e posibil”

Marko Dugandzic simte că e într-o formă de zile mari: „E cel mai bun sezon al carierei. N-am mai înscris niciodată atâtea goluri într-un campionat, dar asta se datorează și faptului că am ajuns aici într-un grup fantastic. M-am adaptat imediat și trăiesc o perioadă incredibilă în Giulești.

În general, sunt o persoană cu gândire pozitivă, oriunde merg îmi doresc să dau maximum, așa că, pentru mine, nu e nimic surprinzător în parcursul de până acum, al meu și al echipei”.

ADVERTISEMENT

În anul centenarului, golgheterul din SuperLiga e de părere că orice e posibil pentru Rapid, chiar și câștigarea titlului: „Nu e doar un vis. Sezonul trecut, CFR avea la un moment dat o diferență de vreo 15 puncte față de FCSB înainte de play-off. S-au tăiat apoi punctele, CFR a pierdut și vreo două partide, așa că titlul s-a decis foarte târziu. Totul e posibil în acest campionat.

Am stat mereu în primele trei locuri, distanțele în frunte sunt mici, nimic nu e pierdut sau câștigat deocamdată. Dacă Leicester a reușit să devină campioană în Anglia în urmă cu câțiva ani, când a bătut cluburi cu bugete imense, de ce Rapidul n-ar putea să ia titlul în vară? Va fi însă un play-off extrem de tare”, a mai spus Marko Dugandzic.

ADVERTISEMENT

Jucătorul ia în calcul și o convocare la naționala Croației, pentru care are o prezență la U21: „Ar fi îndeplinirea celui mai mare vis. N-am deocamdată niciun semn în acest sens. Dar, în acest moment, sunt cel mai bun marcator din lume dintre atacanții croați la nivelul primelor ligi, iar asta mă face să sper că selecționerul se va gândi să-mi dea o șansă”.

ADVERTISEMENT