News

Mărturisirea unui bărbat din Franța, vindecat miraculos de COVID-19: „M-au scos din sicriu, merg din nou”

14.04.2020 | 19:18
Marturisirea unui barbat din Franta vindecat miraculos de COVID19 Mau scos din sicriu merg din nou
ADVERTISEMENT

Un veterinar din Corsica, Glaude Gatti, simte că a renăscut după ce s-a vindecat de coronavirus. „M-au scos din sicriu, merg din nou”, a mărturisit bărbatul.

Drama unui bărbat din Franța

Francezul în vârstă de 67 de ani a fost spitalizat în 14 martie și nu credea că va scăpa cu viața. ”Am intrat spunându-mi că am să mor în curând şi am recunoscut-o cu amărăciune. Mă gândeam la copiii mei, la toţi cei pe care-i lăsam”, a declarat bărbatul, conform news.ro.

ADVERTISEMENT

Bărbatul cânta într-un cor bisericesc și a luat coronavirus atunci când s-a deplasat în Mulhouse, oraș devenit focar de infecție COVID-19.

În 17 martie, Gatti și-a sunat familia pentru a-și lua adio de la rude: „Îmi spuneam bun, voi muri. Totul se reduce acum la a afla cum, când şi cu ce suferinţe». Deci, îmi spuneam numai să mor repede, acum, să se termine şi să nu se mai vorbească despre asta niciodată”.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost afectat de cele văzute în spital. „Am văzut un cuplu de bătrâni la sosire, cu o mică jucărie de pluş, nişte câini mici… Au murit. Este sfâşietor.

Îi vezi și vezi toată încăpăţânarea personalului. Domnul bătrân era într-o comă şi am văzut zilnic cum îl masau, îl întorceau, îi lubrificau pielea să nu se usuce, îl hrăneau, îi goleau urina, îi puneau perfuzii.  Zilnic, zi de zi! Îi priveam cu admiraţie”, a rememorat veterinarul.

ADVERTISEMENT

Mai mult, francezul a fost în comă indusă șase zile, însă și-a revenit în mod miraculos: „Eram incapabul să-mi mişc capul. Mă uitam cu colţul ochiului.

Am văzut oameni căzând, nici măcar nu mai ştiam dacă era real sau nu. Am văzut un tip foarte puternic căzând ca un umeraş care se desprinde, un bum, şi apoi l-am văzut într-un pat, inert. Şi mi-e teamă că a murit”.

ADVERTISEMENT

Din fericire, bărbatul și-a revenit și va fi externat din centrul de reanimare din Ajaccio în două săptămâni. ”A trebuit să reînvăţ tot, să reînvăţ să scriu, să merg, să stau în picioare. Nu credeam că poate fi atât de dur. M-au scos din sicriu, merg din nou”, a dezvăluit omul, conform AFP.

ADVERTISEMENT