News

Masacru într-o grădiniţă, cel puţin patru copii au fost ucişi. Asasinul i-a omorât cu toporul

Un tânăr de 25 de ani a comis o faptă de o cruzime atroce, atacaând mai mulţi copii într-o grădiniţă din statul brazilian Santa Catarina.
05.04.2023 | 18:23
Masacru intro gradinita cel putin patru copii au fost ucisi Asasinul ia omorat cu toporul
Grădiniţa unde a avut loc masacrul
ADVERTISEMENT

Miercuri, în orașul Blumenau, din statul Santa Catarina, din sudul Braziliei, un tânăr în vârstă de 25 de ani, înarmat cu un topor, a ucis patru copii într-o grădiniţă și a rănit cel puțin alţi patru. Cel mai mare dintre copiii uciși avea 7 ani, iar cel mai mic 4 ani.

Cursurile în toate şcolile şi grădiniţele, suspendate pe termen nelimitat

Aproximativ 40 de copii se aflau în grădiniţă în momentul atacului, iar după comiterea masacrului atacatorul s-a predat poliției. Bărbatul fi ajuns la locul faptei cu o motocicletă, după care a sărit zidul împrejmuitor și i-a atacat cu toporul pe elevii care se jucau într-un parc din spatele clădirii.

ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc la Centrul de educație pentru copii Cantinho Bom Pastor, situat în cartierul Velha. Se vorbește că un al cincilea copil este în stare gravă, iar alți patru au fost, de asemenea, răniți și duși la Spitalul Santo Antônio. Unitatea sanitară a confirmat că i-a primit pe cei mici, „care au vârste de la trei până la cinci ani”.

Evenimentul a mobilizat Poliția Militară, Pompieri, serviciile de urgență, agenți de circulație și chiar ambulanțe private. Părinții au luat cu asalt grădiniţa, iar echipele de televiziune au transmis reportaje despre disperarea şi confuzia din zonă, cu șoferi nerespectând culorile semafoarelor, în graba de a ajunge la grădiniță.

ADVERTISEMENT

Traficul a fost oprit și accesul către Rua dos Caçadores, locul masacrului, a fost blocat. Imediat după groaznicul eveniment, activitatea tuturor instituțiilor de învățământ din Blumenau a fost suspendată, iar guvernatorul statului Santa Catarina a declarat 30 de zile de doliu.

Mai mult, din cauza atacului asupra centrului Cantinho Bom Pastor, municicipalitatea orașului Blumenau a decis să anuleze cursurile și în ziua de joi, 6 aprilie. Vineri, fiind sărbătoare, nu erau programate cursuri. Departamentul Educației ar trebui să se întrunească pentru a decide asupra reluării sau nu a cursurilor, săptămâna viitoare.

ADVERTISEMENT

O educatoare de la grădiniţă a declarat ca a încuiat bebeluşii în baie cand a aflat de cele întâmplate. Simona Aparecida Camargo era gată să-i scoată pe cei mici pe terasă, la soare, când o colegă de-a sa a intrat în fugă și a informat-o despre cele întâmplate.

Președintele brazilian Lula a transmis un mesaj de condoleanțe pentru moartea a patru copii. Într-o postare pe Twitter, şeful statului a calificat situaţia ca fiind o monstruozitate și a transmis gândurile sale de compasiune familiilor victimelor și comunității din Blumenau. Președintele a calificat tragedia drept „inacceptabilă” și „un act absurd de ură și lașitate”.

ADVERTISEMENT

Guvernatorul Jorginho Mello a transmis la rândul său: “Primesc cu mare tristețe vestea regretabilă că grădinița privată Cantinho do Bom Pastor, din Blumenau, a fost ţinta unui asasin care a atacat copiii și personalul. Din păcate, patru nu au rezistat și au murit. Vă transmit întreaga mea solidaritate. Dumnezeu să mângâie inima tuturor familiilor în acest moment de durere profundă”.

ADVERTISEMENT